У Волинському військкоматі готуються до осіннього призову. ВІДЕО

0
-3
У Волинському військкоматі готуються до осіннього призову. ВІДЕО
У Волинському військкоматі розпочали підготовку до осіннього призову на строкову службу, що стартує з 1 жовтня.

Спеціалісти військово-лікарської комісії оглядають призовників, йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

У середу, 25 вересня, до обласного військкомату приїхали хлопці з Ківерцівського, Рожищенського районів та Нововолинська. 23-річний ківерчанин Ілля Озоровський каже, що після університету працював за кордоном.

"Маю депортацію, якщо чесно казати. Вже змушений тут перебувати рік часу, і вже той рік часу, думаю, армія більше дисциплінує. Поки не знаю, що мене очікує – це певне випробування. Хочеться себе побачити в різній стихії, це цікаво", – каже хлопець.

19-річний Віталій Пархомчук із Літогощі Рожищенськрого району розповів, що проходить медкомісію, бо хоче служити у Нацгвардії.

"Йду на контракт, бо хочу служити у Нацгвардії, 3 роки. Нормальна вакансія, так само, зарплата, є якась перспектива, в принципі. Вдома рахуюся, служу, буду, як на роботі", – зізнається хлопець.

Голова військово-лікарської комісії Анатолій Рудь каже, що з 230 призовників, яких оглянули, 28 хлопців мають проблеми зі здоров’ям, їх відправили на дообстеження.

"Це як і серцево-судинні захворювання, патологія хребта, неврологічна патологія, патологія зору, скеровані на додаткові обстеження в обласні лікувальні заклади. Після цього буде прийняте експертне рішення", – розповідає лікар.

Представник 80-ї десантно-штурмової бригади Богдан Яблуновський каже, що до хлопців, які захочуть у них служити, є особливі вимоги.

"Вимагається певна категорія людей з фізичним розвитком, відважністю. Особливість десантно-штурмових військ – це стрибки з парашутом. Тому, йдучи в цей рід військ, військовослужбовці повинні розуміти, що це таке", – зазначає Богдан Яблуновський.

Заступник обласного військового комісара з питань призову Юрій Кучер каже, що від Волині на службу має піти близько півтисячі юнаків. Точну їхню кількість у Міноборони ще не визначили.

Призову підлягають хлопці від 18 до 27 років. Згідно з Указом Президента, нині на строкову службу йдуть з 20 років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні