--> До кінця року у місті на Волині буде новий полігон твердих побутових відходів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До кінця року у місті на Волині буде новий полігон твердих побутових відходів

0
-2
До кінця року у місті на Волині буде новий полігон твердих побутових відходів
Активними темпами триває будівництво полігону ТПВ у Володимирі-Волинському. 25 вересня виконання робіт оглянув перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Про це йдеться на офіційному сайті Володимира-Волинського.

Однією з наймасштабніших проблем для будь-якого міста є процес утилізації та зберігання побутових відходів. У Володимирі-Волинському потреба будівництва ще однієї черги полігону постала давно, позаяк перша черга сміттєзвалища вже закрита, а друга – прийматиме сміття лише 2-3 роки.

Нині продовжуються будівельні роботи на основному об’єкті нового полігону – чаші котловану. У ній розміщено спеціальну плівку, яка виконує функцію ізолятора. Завдяки такій технології шкідливі токсини не проникають у ґрунт.

Завершити будівництво полігону планують в найкоротші строки, щоб у майбутньому не виникало питань із зберіганням побутового сміття. За словами Ярослава Матвійчука, будівництво третьої черги вже підходить до завершення, зараз триває облаштування систем збору та очистки фільтрату.

“Согодні можна побачити, що дійсно ми встигаємо у будівництві цього об’єкта. Саме зараз працівники встеляють плівку на дно котловану. Підготовані траншеї, якими відводитиметься фільтрат – тут будуть прокладені труби. Після укладання плівка засипається ґрунтом. Будівельники кажуть, що у цьому місці дуже щільні ґрунти, тому навіть якби її не використовували, ймовірність потрапляння шкідливих речовин в навколишнє середовище є дуже низькою", – розповів перший заступник міського голови.

Ярослав Матвійчук додає: "Зараз тут потужно працюють 6 одиниць спецтехніки. В цілому у роботах використовують до десяти одиниць. Робота не стоїть на місці. Невдовзі місто матиме третю чергу полігону”.

Після завершення будівництва потужності полігону дозволять використовувати його упродовж 10 років, а при належному сортуванні відходів – 15 і більше.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні