--> Суд дозволив перенести рештки диктатора Франсіско Франко | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Суд дозволив перенести рештки диктатора Франсіско Франко

0
16
Суд дозволив перенести рештки диктатора Франсіско Франко
Верховний суд Іспанії підтримав рішення уряду країни про перенесення останків диктатора Франсіско Франко з меморіального комплексу в Долині Полеглих.

Про це повідомляє газета La Vanguardia, передає УНН.

Також судді відхилили вимогу нащадків Франко про перепоховання останків в кафедральному соборі Альмудена в Мадриді. Уряд Іспанії виступало проти, вважаючи, що собор стане місцем паломництва послідовників диктатора. Замість цього останки Франка будуть спочивати на кладовищі Мінгоррубіо.

Рішення про перенесення останків було прийнято ще в лютому 2019 року, але в червні Верховний суд призупинив перепоховання за клопотанням нащадків Франка.

Влада Іспанії вважає, що в Долині Полеглих можуть спочивати тільки загиблі під час громадянської війни. Франко помер значно пізніше цього конфлікту природною смертю.

Теги: суд, рішення
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні