Луцький центр зайнятості відвідала делегація зі Сходу

0
3
Луцький центр зайнятості відвідала делегація зі Сходу
У рамках проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення та розбудова миру» на Волині з ознайомчим візитом перебуває делегація фахівців Донецької та Луганської обласних служб зайнятості.

Сьогодні, 24 вересня, колеги зі Сходу побачили, як працює Луцький міський центр зайнятості, повідомляє пресслужба установи.

«Ми з радістю ділимося досвідом роботи базових центрів зайнятості та філій Волинського обласного центру зайнятості з нашими колегами. Упродовж трьох днів покажемо, як надають послуги наші фахівці, яка специфіка роботи волинської служби зайнятості, як ми контактуємо з клієнтами, яка співпраця з об’єднаними територіальними громадами і роботодавцями... Колеги приїхали побачити, як у нас влаштований робочий процес і почерпнути деякі нюанси нашого підходу до надання послуг, використовуючи ті ж доступні інструменти», – зазначає директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.



Окрім того, директор Волинського ОЦЗ розповів про структуру та специфіку роботи обласної служби зайнятості, про послуги, які фахівці надають пошукачам відповідно до особливостей регіону, про волинян, які стали підприємцями з допомогою Служби. Окремо Роман Романюк зупинився на співпраці ОЦЗ із об’єднаними територіальними громадами.

«В сучасних умовах Волинь цікава активним впровадженням реформи децентралізації. Сьогодні маємо 51 сформовану об’єднану територіальну громаду. Згідно з перспективним планом їх буде 75. Ми вже майже рік реалізовуємо проект "Успішна громада", в рамках якого проводимо активну роботу щодо профорієнтації молодого населення громад, працевлаштування жителів ОТГ та забезпечення роботодавців необхідними кадрами. Застосовуємо максимально широкий спектр наших послуг, акумулюючи їх задля однієї мети – допомогти громадам розвиватися і ставати успішними з нашою підтримкою», – розповів Роман Романюк.

Директор Луцького міського центру зайнятості Олена Шишова розповіла колегам зі Сходу про роботу кар’єрних радників, показала, як влаштована робота одного з основних центрів зайнятості Волині.



«Ми знайомимося з роботою наших колег вже у нових умовах, в яких сьогодні перебуває Державна служба зайнятості України. Дуже цікаво бути на Волині. Кожен центр зайнятості цікавий по-своєму. Скрізь є напрацювання, які ми можемо впровадити у своїй роботі. Ми сподіваємося, що Волинь покаже нам цікавий досвід взаємодії з ОТГ, з органами місцевої влади, з сільськогосподарськими підприємствами. Для нас це дуже важливий досвід, адже Луганщина з промислового центру перетворилася на сільськогосподарський регіон, тому що всі наші промислові потужності залишилися на території, непідконтрольній Україні. Взаємодія соціальної сфери з органами місцевої влади на Волині для нас цікава, бо тут вона розвивається швидше, ніж в нас», – розповідає директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський.



Довідково:

Програма Розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) за фінансової підтримки Європейського Союзу реалізує проєкт «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення та розбудова миру». Один із важливих напрямів діяльності Програми відновлення та розбудови миру – підтримка регіональних та базових центрів зайнятості в Донецькій та Луганській областях.

План заходів передбачає організацію навчальних поїздок із метою вивчення кращих практик діяльності обласних та базових центрів зайнятості для можливості їх використання у Донецькій та Луганській областях.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні