--> На митному посту «Луцьк» підприємець намагався підмінити імпортований товар. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На митному посту «Луцьк» підприємець намагався підмінити імпортований товар. ФОТО

0
4
На митному посту «Луцьк» підприємець намагався підмінити імпортований товар. ФОТО
На митному посту «Луцьк» викрили і припинили протиправний намір волинського підприємця підмінити імпортований з Польщі товар.

Про це інформує пресслужба Волинської митниці ДФС.

Встановлено, що ним до оформлення було задекларовано 19 тонн товару, який значився як «структурна штукатурка для малярних робіт на основі штучних смол» польського виробництва. Проте під час огляду волинські митники виявили у транспортному засобі 760 мішків клейової суміші для облицювання керамічної плитки вартістю понад 85 тис грн. Цікавий той факт, що виявлений під час митного огляду товар - українського виробництва.

Такі дії підприємця класифікуються Митним Кодексом України за ознаками статті 483 як приховування від митного контролю шляхом надання одним товарам вигляду інших, що тягне за собою відповідальність у вигляді конфіскації товару та штрафу у розмірі його повної вартості. Тепер 19 тонн клейової суміші тимчасово вилучено на склад митниці до прийняття остаточного рішення суду у справі.

Крім того, аби зрозуміти логіку цього правопорушення, митним органам Польщі надіслано запит з проханням надати копії експортної декларації та товаросупровідних документів на цей нетиповий вантаж.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні