--> У волинського міста хочуть забрати кошти, які виділили на розвиток | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У волинського міста хочуть забрати кошти, які виділили на розвиток

0
-6
У волинського міста хочуть забрати кошти, які виділили на розвиток
У Каменя-Каширського попросили повернути кошти, які Кабмін спрямував містові на соціально-економічний розвиток. Втім місцева влада відмовилася це робити.

Про це пише районна газета Полісся.

Як відомо, влітку Уряд пообіцяв 11 мільйонів державної субвенції на покращення інфраструктури Каменя-Каширського. Коштів тривалий час не виділяли, але вже на початку вересня перші транші прийшли на рахунок міської ради.

Втім, як повідомляє Асоціація міст України, вже 10 вересня територіальні органи Держказначейства, посилаючись на доручення Міністерства фінансів, заблокували ці кошти та звернулись до органів місцевого самоврядування з вимогою добровільно надати письмову згоду на їх повернення.

Таке звернення, за словами міського голови Василя Бондаря, отримала і Камінь-Каширська міська рада. Проте в той же день виконком міської ради ухвалив рішення не повертати грошей.

— Ми готувалися до освоєння цих коштів. Передбачили та замовили ряд відповідних проєктів, і тепер не готові відмовлятися від них. А реалізувати заплановане за власні кошти не можемо, оскільки ось уже 8 місяців не маємо перевиконання планових показників місцевого бюджету, — зазначив міський голова.

На думку керівника міської влади, просити гроші назад — щонайменше некоректно і непрофесійно з боку Уряду.

До слова, Асоціація міст України також вважає, що такими діями Міністерство фінансів та його структури порушують чинне законодавство. Зокрема, «Бюджетний кодекс України прямо передбачає, що міжбюджетні трансферти – це кошти, які безоплатно і безповоротно передаються з одного бюджету до іншого (пункт 32 частини першої статті 2). Тобто, немає жодних законодавчих підстав для їх повернення з місцевих бюджетів у державний».

— Ми не хочемо відмовлятися від грошей, адже вони будуть спрямовуватися на реалізацію важливих для громади проєктів, — повідомляють у міській раді.

А спрямувати 3,5 мільйона гривень, що вже надійшли на рахунок Камінь-Каширської міської ради, планують на будівництво тротуарів. Прокладатимуть їх на вулицях 1 Травня, Шевченка, Коніщука.

Тим часом на засіданні Уряду було повідомлено, що до 17 вересня проведуть аудит проєктів, на які спрямовуються кошти, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України. Фінансування об’єктів соціально важливої інфраструктури обіцяють продовжити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні