--> Волинь отримала медичного обладнання на мільйон доларів. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинь отримала медичного обладнання на мільйон доларів. ФОТО

0
-7
Волинь отримала медичного обладнання на мільйон доларів. ФОТО
Днями на Волинь надійшло обладнання вартістю понад мільйон доларів завдяки субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Упродовж вересня-жовтня триватиме виконання договорів другої фази закупівлі медичного обладнання і розхідних матеріалів для медичних закладів вторинного та третинного рівнів, – повідомили на сторінці субпроекту у фейсбуці.

Нове обладнання покращить надання допомоги волинянам із серцево-судинними недугами. Так на Волині втілюють у життя один із найважливіших компонентів субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Договірну угоду з переможцем лоту №5 тендеру ІCB-G 6.2.2.2 «Закупівля медичного обладнання та розхідних матеріалів для медичних закладів вторинного та третинного рівнів (2 фаза)» виконали 17 вересня. Цього дня ТзОВ «Техмедконтракт» привезло у відділення кардіохірургії Волинської обласної клінічної лікарні обладнання для проведення операцій на серці.

У постачанні – низка надсучасних інструментів провідних світових виробників (Німеччина та США), які значно покращать для медперсоналу проведення різних етапів оперативних втручань.
Загальна вартість придбаного за цим лотом – понад 165 тисяч доларів.

І хай пересічній людині такі назви, як хірургічні налобні освітлювачі чи бінокулярні оптичні системи, або ж комплекти коронарних пінцетів, ножиць і голкотримачів чи ретрактор грудинний багатофункціональний, нічого не скажуть, однак волинські кардіохірурги запевняють, що усі ці інструменти – їхня давня мрія, втілити яку стало можливим завдяки впровадженні у краї субпроєкту Світового банку і МОЗ «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

18 вересня відбулося постачання за двома лотами – 1-м і 4-м – цієї ж закупівлі 2-ї фази. І представники ТзОВ «ДМ-ПРОЕКТ» провезли на Волинь обладнання загальною вартістю майже мільйон доларів США.
Основна частина придбаного покращить матеріально-технічну базу Волинської обласної клінічної лікарні. Там залишили наркозно-дихальний апарат, дефібрилятор-монітор, кардіомонітор з інвазивним тиском, апарат штучного кровообігу, два десятки дозаторів шприцевих, дві станції спостереження за станом пацієнта з приліжковими кардіомоніторами на 6 хворих, два кардіомонітори з інвазивним тиском та апарат штучної вентиляції легень.

Окрім того, усі районні лікарні отримають по два шприцеві дозатори, а Луцька міська клінічна, Ковельська центральна районна і Нововолинська центральна міська лікарні – по концентратору кисню, монітору пацієнта та апарату штучної вентиляції легень. Уся техніка – від кращих німецьких виробників медичного обладнання.

«І цього року, і минулого ми придбали дуже якісне медичне обладнання та розхідні матеріали. Це все - завдяки тому, що усі причетні до підготовки та проведення тендерних процедур за правилами Світового банку дійсно відповідально та професійно виконали свою роботу», - наголосив начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, що загалом у другій фазі закупівель упродовж вересня-жовтня надійде постачання за 10-ма лотами загальною вартістю 3 815,9 тисячі доларів США.

Коли фірми-надавачі послуг впораються із прописаними у договорах зобов’язаннями, то команда з реалізації субпроєкту за посередництва представників ЗМІ прозвітує перед волинянами про те, як вдалося змінити надання медичної допомоги у краї завдяки закупівлям надсучасної техніки та розхідників за кошти позики Світового банку уряду України.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні