На Волині судили пенсіонера, який до смерті побив дружину

0
3
На Волині судили пенсіонера, який до смерті побив дружину
Призначили покарання уродженцю села Мирославка Рожищенського району, який убив свою дружину.

Рожищенський районний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження про обвинувачення пенсіонера, пише Район.Рожище.

У кінці червня 2018 року близько 18 години, чоловік, знаходячись за місцем проживання під час сімейної сварки, яка виникла на ґрунті особистих неприязних відносин, умисно наніс своїй дружині численні удари кулаками рук по тулубу, голові та кінцівках.

Підсудний спричинив своїй дружині тілесні ушкодження у вигляді: численних синців обличчя, голови, тулуба, кінцівок, зламів ребер, гемотораксу та субкапсулярного розриву селезінки. Переломи ребер із пошкодженням плевральної порожнини, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, належить до категорії тяжких тілесних ушкоджень та які стали джерелом внутрішньої кровотечі – гемотораксу, який призвів до розвитку дихальної недостатності, які і стали безпосередньою причиною смерті жінки.

Умисні дії чоловіка кваліфікували за ч.2 ст.121 КК України, як умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

8 липня 2019 року прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості.

Згідно із законодавством, якщо угоди досягнуто під час судового провадження, суд невідкладно зупиняє проведення процесуальних дій і переходить до розгляду угоди.

За умовами угоди про визнання винуватості, її сторони сформулювали обвинувачення та його правову кваліфікацію, за ч.2 ст.121 КК України, обвинувачений повністю визнав свою винуватість у зазначеному діянні, щиро розкаявся.

Сторони погоджуються на призначення чоловікові за ч.2 ст.121 КК України покарання із застосуванням ст.69 КК України (Призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом) у виді трьох років позбавлення волі.

Потерпіла у справі підтвердила, що надала згоду на укладення угоди про визнання винуватості, в судовому засіданні надала письмову заяву, згідно якої також підтвердила згоду на укладання угоди про визнання винуватості та її затвердження судом.

Прокурор в судовому засіданні просив затвердити угоду про визнання винуватості і призначити обвинуваченому узгоджену міру покарання у виді трьох років позбавлення волі.

«Підставами для застосування ст.69 КК України стали: щире каяття, відсутність обставин, які обтяжують покарання; вперше притягується до кримінальної відповідальності, має постійне місце проживання, сталі соціальні зв'язки – сім'ю, має дочку та сина, які характеризують його виключно з позитивної сторони, похилий вік та стан здоров'я, позицію потерпілої, яка не заперечила щодо укладення угоди», – йдеться у матеріалах справи.

Суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. Визнати чоловіка винним у вчиненні злочину та призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

Строк покарання рахувати з дня проголошення вироку, зарахувавши в строк відбуття покарання, перебування під вартою з 09.07.2018 року по 09.07.2019 року. Також чоловік сплатить в дохід держави витрати пов'язані із залученням експерта для проведення імунологічної експертизи в сумі 5 062 гривні.

До слова, захисник обвинуваченого подав аеляцію на вирок Рожищенського районного суду. Її розглядатиме Рівненський апеляційний суд 24 жовтня у режимі відеоконференції.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні