Декорації із фільмів жахів: волиняни живуть у напівзруйнованому гуртожитку. ВІДЕО

1
-1
 Декорації із фільмів жахів: волиняни живуть у напівзруйнованому гуртожитку. ВІДЕО
У Володимирі-Волинському люди намагаються виживати у напівзруйнованому гуртожитку.

Стіни та стеля осипаються, підлога прогнила. Вікна забиті фанерою. Складно повірити, що тут живуть люди, йдеться у сюжеті прогроми Подробиці.

Дідусю на інвалідному візку вісімдесят. Живе в кімнаті сам. Умови тут нелюдські.

"Чим харчуєтеся? - Чим прийдется. А у вас є електрика? - Нема електрики", - каже він.

У під'їзді, де мешкає Юрій Олексійович, більшість квартир занедбані. Тут ніхто не живе, проте прописані десятки.

Отут приписано 50 людей в цій квартирі. Активісти кажуть, - довідалися про будинок-рукавичку випадково.

"Там багато різних прізвищ, тому що їм приносили запрошення на вибори. Власне чого ми і побачили цю ситуацію", - говорить Максим Клим'юк, громадський активіст.

У кімнаті без світла та води живе й сім'я пана Миколи. Чоловік розповідає, це помешканння сім років тому отримала його дружина, як сирота.

"Для дитини кип'ятимо чайника, то нам сусідка Аліна запарює і приносить малому водичку гарячу, щоб було йому на цілий день", - розповідає батько багатодітного сімейства Микола Стоянович.

У сусідки Аліни єдина кімната з електрикою. Її вона отримала у 2013. На майже 12 квадратних метрах жінка мешкає з чоловіком і двома дітьми. Усі ремонти тут робили самотужки.

"В міську раду зверталася, в ЖЕК зверталася, щоб мені хоч яку помощ надали. Корідора зробити ремонт. Вони всьо махають рукой, я двадцять заяв писала. Не на одну заяву мені відповіді - нічого". - каже Ліна Голембієвська, мешканка гуртожитку.

Мешканці гуртожитку розповідають, до 1 січня цього року їхній будинок належав міськраді. За утримання відповідав ЖЕК № 1. Усі рахунки люди сплачували справно. Проте на початку року будівлю за рішенням міськради зняли з балансу ЖЕКу. Із новою управительською компанією пожильці угоди не уклали.

"Періодично вони якусь там частинку сплачували, але ця частина там покривала ліквідацію аварійних ситуацій і освітлення місць загального користування. Потім, що вони там перестали взагалі проводити оплату. Там була відключена електроенергія за несплату", - говорить Павло Коробейніков, заступник директор КП "управляюча житлова компанія".

"Такі будинки потребують не просто ремонту, а капітального ремонту. Це так зване тимчасове житло. Мешканцям пропонують або створити ОСББ або найти собі управлінця або укласти договір з існуючою управляючою компанією", - говорить Ярослав Матвійчук, перший заступник Володимир-Волинського міського голови.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Багатодітний батько жаліється на умови проживання... То, може, мені платити податки, щоб йому ремонт у кімнаті зробили? А він тим часом ще кілька дітей змайструє. Чим думали, коли народжували дітей? Чому мені дома ніхто ремонт не робить безкоштовно? А таким усі щось винні. Дідуся на інвалідному візку шкода. І сироту теж. А тих, хто тільки дітей вміє робити, а не думає, як їх забезпечити-ні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні