«Це дуже сильний і життєвий фільм», – луцькі пенсіонери про фільм «Заборонений». ФОТО

0
-1
«Це дуже сильний і життєвий фільм», – луцькі пенсіонери про фільм «Заборонений». ФОТО
Луцькі пенсіонери вкотре долучилися до безплатного кіноперегляду у розважальному центрі «Промінь». Соціальну ініціативу реалізовує Громадянський Рух «СВІДОМІ», який заснував бізнесмен та політик Андрій Покровський.



Так, 11 вересня люди поважного віку у рамках проєкту «Доступний кіно/театр для пенсіонерів», який працює за підтримки РЦ «Промінь», переглянули новий український фільм «Заборонений".

Ця кінострічка описує життя та загадкову смерть відомого поета-шістдесятника, правозахисника, Героя України Василя Стуса та його боротьбу із радянською системою.





Своїми очікуваннями стосовно фільму поділилася Любов Ганейчук, яка очолює Волинський відділ «Союзу українок».

«Наша організація є патріотичною, і ми про Василя Стуса знаємо дуже давно, як про велику людину, шістдесятника.

Я не боюся сказати, що такі, як Медведчуки, нищили Стуса. Такі адвокати працювали проти нього. А ми його знаємо як талановитого журналіста, письменника і людину, яка для України зробила би дуже багато.

Він був відданим борцем за Україну. Ми радіємо, що можемо прийти і що «СВІДОМІ» на чолі з Андрієм Покровським, роблять таку добру справу і запрошують нас», – розповіла Любов Ганейчук.

Цього разу на перегляд кінострічки прийшли близько сотні людей.





Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход переконаний, що проєкт дозволяє луцьким пенсіонерам активніше проводити час.



«Багато пенсіонерів, які з нами спілкуються, це саме свідомі пенсіонери. Вони у минулому були вчителями, працівниками культури, освіти. Вони розуміють українську історію і хочуть побачити її у різних інтерпретаціях», – наголосив Михайло Наход.

Та додав, що «Свідомі» вже майже 2 роки реалізовують цей проект.

«Проєкт розвивається, і згодом ми будемо показувати не лише ті фільми, які є у прокаті.

Нині ми розпочали співпрацю із кількома прокатними компаніями, що нададуть фільми, які або були у прокаті раніше, або яких у Луцьку в прокаті не було», – анонсував співзасновник громадської організації.

Після кіноперегляду лучани охоче ділилися своїми враженнями.







«Це дуже сильний фільм. Дивитися його без хвилювання неможливо. Він дуже життєвий, і те, що було колись, можна відчути зараз. Вдячний, що мені вдалося переглянути його», – розповів лучанин Василь Кушнір, вийшовши із кінозалу.

«Фільм неймовірний, дуже правдивий і необхідний. Для себе я ще більше пізнала Стуса, його долю, творчість», – підсумувала лучанка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Агент «Тетчер», адвокат Медведчук і українські шістдесятники: загадка загибелі Василя Стуса – від творців фільму «Заборонений»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні