На Полтавщині після укусу водяного щура помер чоловік

0
1
На Полтавщині після укусу водяного щура помер чоловік
На Полтавщині місцевий житель, якого на річці покусав водяний щур, заразився лептоспірозом та помер.

Про це йдеться в публікації лікаря-епідеміолога ДУ “Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України” Валентина Шаповала, передає УНН.

“У цьому році в області зареєстровано вже 3 випадки лептоспірозу у Лохвицькому, Шишацькому, Чорнухинському районах. Медикам вдалось врятувати життя двом хворим. Але останній випадок, який трапився у серпні цього року у Чорнухинському районі закінчився трагічно”, — зазначають в лабораторному центрі.

Так, повідомляється, що хворий заразився на лептоспіроз у річці Удай, де щодня ловив рибу і був покусаний водяним щуром.

"Захворювання мало гострий перебіг, хворий займався самолікуванням, але коли вже втратив свідомість був госпіталізований в лікарню. Та було вже занадто пізно. Розслідування даного випадку, яке проводилось фахівцями ДУ “Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України” підтвердило наявність збудника лептоспірозу серед мишовидних гризунів", — йдеться в повідомленні.

У лабораторному центрі зазначають, що в останні роки в Україні спостерігається ріст захворюваності на лептоспіроз і почастішання важкого перебігу з летальністю, яка зросла в 10 разів, а також відмічається тенденція до урбанізації лептоспірозів. Найбільш поширений лептоспіроз у західних і центральних областях України. Щорічно в Україні реєструється понад 300 випадків на лептоспіроз, який призводить до загибелі близько 80 людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні