На Волині на озері Біле орудують небезпечні браконьєри, які б’ють рибалок

1
2
На Волині на озері Біле орудують небезпечні браконьєри, які б’ють рибалок
На Волинському озері браконьєри б'ють машини рибалок і відпочивальників.

Про риболовлю, яка ледве не закінчилася бійкою, та інше браконьєрське свавілля розповів «Район. Любешів» лучанин Михайло Симонюк.

Він із товаришами минулими вихідними рибалив на озері Біле, що на Любешівщині.

«Це дуже живописне місце, ми його ще називаємо «Волинські Мальдіви». Багато людей їде відпочивати за кордон, не замислюючись про те, які гарні місця для відпочинку є в Україні. Одне з таких – озеро Біле, де панує дика природа. Наша компанія рибалок спеціалізується виключно на спінінговій ловлі. Розуміючи, як мало залишилося риби у волинських водоймах, часто зловлену рибу просто випускаємо, щоб вона змогла порадувати ще не одного рибалку", – розповів чоловік.

Риболовлю чоловіка зіпсувала велика кількість браконьєрських сіток, розставлених по всьому озеру. Деякі сітки чіпляли приманками, деякі намотувалися на гвинт двигуна.

Близько 200 метрів сітки чоловіки затягли в човен. У ній та інших сітках виявили близько двох відер дохлої риби різних розмірів, а також близько кілограма живої, яку забрали на юшку, розуміючи, що після сітки вона не виживе.

"Після вилучення сіток ми побачили, як до нас стрімко наближається незнайомий човен. Одразу здогадалися, що це місцеві браконьєри, і не помилилися.

Один з них – житель села Невір. Між чоловіками виникла перепалка. Потому чоловік затеклефонував іншим місцевим браконьєрам кличучи на підмогу, аби фізичною розправою нас переконати, що чуже майно, чіпати не можна.

До фізичної розправи не дійшло, бо лучани викликали поліцію. На розбір прийшло близько 15 місцевих осіб, які довго розповідали про те, що це держава винна в тому, що вони сітками виловлюють рибу.

Виправдовувалися тим, що в країні не солодко жити, тому крадуть.

До приїзду поліції, щоб заспокоїти нападників, чоловіки з Луцька мусили повернути браконьєрам вилучені сітки.

Поліція місцева, переконаний пан Михайло, цих варварів знає в обличчя, знає їхні імена. Самі ж поліцейські розповіли, що такі сутички з місцевими браконьєрами бувають часто. Вони б‘ють машини небайдужим рибалкам та відпочивальникам, і не несуть за це відповідальності. Кажуть, торік сильно побили рибалок із Ковеля за те, що вони також вилучали їхні сітки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм , знають в обличчя браконьєрів і нічого не роблять, корупцією смердить!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні