--> Президент України пояснив, чому не підписав закон про кастрацію педофілів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Президент України пояснив, чому не підписав закон про кастрацію педофілів

0
8
Президент України пояснив, чому не підписав закон про кастрацію педофілів
Президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон про хімічну кастрацію педофілів, пояснивши це тим, що закон суперечить кільком іншим законам України та Конституції.

Про це йдеться в пропозиціях президента до закону опублікованих на сайті Верховної Ради.

"За таких обставин введення антиандрогенних лікарських препаратів усім засудженим, які вчинили згаданий злочин, незалежно від наявності в особи протипоказань до введення таких препаратів, може мати наслідком погіршення стану її здоров'я або стати причиною передчасної смерті. Відтак матиме місце порушення невід'ємного права на життя, закріпленого Конституцією України (частина перша статті 27)", – йдеться в документі.

Щодо  створення публічного реєстру осіб, які були засуджені за зґвалтування чи сексуальне насильство щодо неповнолітніх, то Зеленський стверджує, що законом "Про захист персональних даних" забороняється обробка персональних даних.

"Відсутність у законі, що надійшов на підпис, визначення складу та змісту персональних даних, які підлягатимуть оприлюдненню, може мати наслідком втручання у приватне життя особи, яка відбула покарання, ускладнить її соціальну адаптацію", – зазначає Зеленський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні