На Локачинщині виник конфлікт за право володіти мисливськими угіддями. ФОТО

0
1
На Локачинщині виник конфлікт за право володіти мисливськими угіддями. ФОТО
На території Війницької сільської ради розгорілась суперечка між членами Локачинської районної організації «Українського товариства мисливців та рибалок» і лісомисливським господарством ПП «Ольвіта» за право володіти мисливськими угіддями.

Про це повідомляє Район.Локачі.

Нагадаємо, і першим, і другим депутати цієї об’єднаної територіальної громади, реагуючи на відповідні звернення, погодили (з різницею в кілька місяців) полювання на землях резерву, запасу, невитребуваних (нерозподілених) земельних частках (паях).

Як тоді розповів у коментарі журналістові голова Війницької сільської ради Сергій Вербицький, об’єктивних причин відмовити комусь не було, адже обидві сторони попередньо отримали і представили погодження від орендарів та власників земельних ділянок, де планується полювання.

Проте, така позиція місцевої влади не задовольняє мисливців, вони переконані: інтереси жителів громади, а не заїжджих «князьків», повинні стояти на першому місці. Тож, аби добитися правди, з десяток членів районного товариства мисливців та рибалок на чолі з його керівником Віталієм Паламарчуком нещодавно відвідали позачергову сесію Війницької сільради. Із собою любителі чоловічого промислу принесли вже інше звернення, в якому просили обранців громади скасувати незаконне (на їх думку) рішення «Про погодження надання польових угідь для ведення мисливського господарства ПП «Ольвіта».

Сергій Вербицький запропонував внести дане клопотання в порядок денний – у пункт«Різне» для обговорення без прийняття рішення. І, аби не затримувати полювальників, саме з їхнього питання вирішили розпочати засідання. Після того, як Сергій Олександрович зачитав текст цього звернення, пролити світло на ситуацію спробувала юрист ОТГ Марія Сахарук. Зокрема, вона пояснила, що в органу місцевого самоврядування немає законних підстав не погоджувати полювання тій чи іншій особі або об’єднанню осіб на землях сільськогосподарського призначення на території ради за межами населених пунктів, якщо землевласники та землекористувачі не заперечують проти полювання на їх землях. Також пані Сахарук наголосила: сільська рада не вповноважена вирішувати, кому давати дозвіл на полювання, а кому – ні, бо відповідні документи видаються в обласній раді.

Власне, цей нюанс і найбільше непокоїть місцевих мисливців, бо добре знають, які впливові люди (чиновники, бізнесмени) стоять за «Ольвітою». Кажуть, шанси протистояти такому опоненту в області просто примарні. Своє невдоволення чоловіки на сесії висловили й особисто керівнику «Ольвіти» Юрію Левкову та лісничому Губинського лісництва Володимир-Волинського ДЛМГ Ігорю Іщуку, який відверто тягнув руку за приватним лісомисливським господарством. Без словесних перепалок, з’ясовуванням особистих відносин, взаємних обвинувачень між сторонами конфлікту, на жаль, не обійшлося.

Готовність шукати компромісне рішення, завдяки якому шальки терезів таки зможуть опустяться на бік полювальників з громади, висловили й окремі депутати (Євген Шозда, Олександр Гапяк та інші). А один із них – В’ячеслав Северин, і взагалі вирішив відкликати свій голос (щодо голосування за рішення № 31/1-20 від 24 липня 2019 року «Про погодження надання польових угідь для ведення мисливського господарства ПП «Ольвіта»), аргументуючи, що був недостатньо поінформований із даного питання. Отож, на разі клопотання відправили на довивчення і розгляд постійної комісії з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища, законності та правопорядку.

Хай там як, спускати цю справу на самоплив мисливці не збираються. Вони вже заручилися підтримкою депутата обласної ради Михайла Скопюка. І, аби тема набула ще більшого розголосу, планують залучити навіть обласні засоби масової інформації.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні