Отруєння в «Базиліку»: кухня відомого луцького кафе – в жахливому стані

0
1
Отруєння в «Базиліку»: кухня відомого луцького кафе – в жахливому стані
У луцькому кафе «Базилік», в якому отруїлися люди, виявили порушення умов зберігання сирої та готової продукції.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Нагадаємо, після відвідування луцького кафе «Базилік», що на вулиці Кравчука, за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ), звернулось 8 осіб, з них 3 дітей.

Тоді адміністрації «Базиліка» були надані пропозиції щодо проведення обстеження персоналу закладу на наявність збудників інфекційних захворювань. Втім персонал кафе відмовився проходити обстеження для встановлення носіїв збудників кишкових інфекцій.

Натомість в закладі запевняли, що всі співробітники націлені на вжиття максимальних заходів для встановлення усіх обставин цієї події.

А 30 серпня на сторінці «Базиліка» повідомили, що кафе знову почало працювати.

Як повідомили в лабораторному центрі, результати епідеміологічного розслідування спалаху в кафе «Базилік» у Луцьку виявили, що причиною спалаху є сальмонела.

Цікаво, що в 9-ти працівників закладу виявили стафілокок, а в офіціантки кафе – сальмонелу. Крім цього, в закладі готували суші з сирого морського окуня, який придбали в торгівельному комплексі «Пасаж» без супровідних документів, товарно-транспортної накладної.

«Обставинами, що сприяли виникненню спалаху, є незадовільний санітарний стан приміщень кухні, порушення умов зберігання сирої та готової продукції, порушення технології приготування страв, недотримання правил особистої гігієни працівниками харчової потужності», – повідомляє лабораторний центр.

Також при дослідженні змивів з обладнання, інвентарю, посуду виділені бактерії групи кишкової палички в 72%, стафілокок – в 2,5%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні