Двоє волинян після відпочинку заразились небезпечною інфекцією

0
-13
Двоє волинян після відпочинку заразились небезпечною інфекцією
Епідемічна ситуація щодо хвороби Лайма на Волині залишається нестійкою. За останній тиждень зафіксовано 6 випадків цієї хвороби. За медичною допомогою з проявами кліщового бореліозу звернулись волиняни з Ратнівського, Маневицького районів та міста Луцька.

Серед захворілих четверо дорослих, котрі зазнали нападу кліща при перебуванні в лісах Маневицького та Ратнівського районів.

Усі видалили кліща самостійно, до медичних закладів не звертались, – повідомили в пресслужбі Волинського лабораторного центу МОЗ України.

Серед постраждалих двоє дітей віком 12 та 14 років. Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що один із захворілих наприкінці липня катався на велосипеді та відпочивав в парку імені Лесі Українки в місті Луцьку. Після прогулянки помітив слід від укусу комахою. Через кілька днів почервоніння в місці покусу збільшилось в діаметрі, лікувався самостійно.

Позаяк стан дитини погіршувався, батьки звернулись за медичною допомогою. Хворий госпіталізований з діагнозом «Хвороба Лайма» в інфекційну лікарню.

Інший хлопчик відпочивав в Буковелі, де і помітив слід від укусу комахою. Через місяць почервоніння в місці покусу значно збільшилось, що вимусило звернутися за медичною допомогою. Дитині встановлено діагноз «Хвороба Лайма», хворого госпіталізовано.

Загалом, з початку року на хворобу Лайма захворіло понад 30 волинян.

Щотижнево у лікувально-профілактичні заклади області звертаються люди з приводу нападів кліщів. За останній тиждень зареєстровано 11 звернень, в тому числі 4 серед дітей. Всього у 2019 році постраждало 417 осіб, із них 151 дитина.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні