Ковельські підприємці за кращі бізнес-проєкти отримали гроші. ФОТО

0
2
Ковельські підприємці за кращі бізнес-проєкти отримали гроші. ФОТО
Напередодні Дня підприємця, яке цьогоріч відзначають 1 вересня, у Ковелі підбили підсумки й нагородили переможців конкурсу кращих бізнес-проєктів. Конкурс спільно проводить райдержадміністрація, міська рада Ковеля і центр зайнятості.

Зустріч із підприємцями відбулася у п'ятницю, 30 серпня, в Ковельському міськрайонному центрі зайнятості.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, який взяв участь у заході, розповів про тісну взаємодію служби зайнятості з підприємцями.

«Напередодні Дня підприємця ми зустрілись, щоб відзначити та нагородити кращих підприємців, відзначити хорошу й тісну взаємодію з центром зайнятості, та наголосити, що підприємець – це не лише одна людина. В нас є позитивна практика, коли підприємці створюють нові робочі місця, куди запрошують безробітних осіб та дають їм змогу працювати», – зазначив Роман Романюк.



Під час зустрічі заступник голови Ковельської райдержадміністрації Роман Кульцман привітав кращих підприємців району, які взяли участь і перемогли в районному конкурсі бізнес-проєктів. Конкурс спільно проводить райдержадміністрація, міська рада Ковеля і центр зайнятості.

Звертаючись до присутніх підприємців, Роман Кульцман, зокрема, сказав:

«Мені як заступнику голови дуже приємно, що ви наповнюєте бюджет, створюєте нові робочі місця, активно підтримуєте наші соціальні проєкти. Тому я щиро хочу за це подякувати. Вже другий рік поспіль випадає така честь очолювати журі конкурсу кращих бізнес-проєктів, який ми проводимо спільно з міською владою та центром зайнятості».



Всіх лауреатів конкурсу привітали грошовими сертифікатами та грамотами.



«Нам дуже важлива взаємодія та співпраця саме з активними підприємцями», – наголосив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.



У Ковельському районі діє близько 3000 підприємств малого і середнього бізнесу, з них 575 осіб стали займатись підприємницькою діяльністю лише цього року, і завдяки їм бюджет поповнився податками на суму 8 мільйонів 910 тисяч 780 грн. У 2019 році 101 безробітний району навчався на 2-тижневих курсах бізнес-планування та ведення підприємницької діяльності.



За перше місце в конкурсі «Кращий бізнес-проект» в номінації «Надання послуг у сфері бухгалтерського обліку та аудиту» та створення приватного підприємства «Аудит Бізнес Волинь» нагородили Ольгу Ліщук.

Вона розповіла: «Я маю юридичну освіту та досвід роботи в державній службі, та в приватних підприємствах зрозуміла, що є попит на ці послуги. Підприємцю-початківцю найважче почати, а, не маючи стартового капіталу та бухгалтера, забезпечити його робочим місцем – затратно. Потрібно допомагати в подачі звітності, проводити одноразові консультації. Перебуваючи на обліку в центрі зайнятості, я задумалась над тим, щоб створити саме допомогу підприємцю. Склавши бізнес-план, пройшла 2-тижневі курси і отримала фінансову допомогу».



Також показали роботу деяких підприємців, як відкрились завдяки взаємодії зі службою зайнятості.

Так, підприєць Майя Остафій за допомогою центру зайнятості ще 17 років відкрила в Ковелі першу приватну оптику.



Друге місце в конкурсі «Кращий бізнес-проєкт – 2018» виборола Наталія Шевченко, яка відкрила перший у Ковелі барбершоп «Freedom Fashion Studio».



Постійно співпрацює зі службою зайнятості ресторація «Берегиня». Надаючи центру зайнятості інформацію про вакантні посади, цей заклад отримує нових працівників.



Олександр КОНДРАТЮК («Волинь24»)
Фото автора
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні