У День пам'яті захисників вшанували загиблого волинянина. ФОТО

0
5
У День пам'яті захисників вшанували загиблого волинянина. ФОТО
29 серпня в Україні з’явилася нова дата на календарі – День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

За роки війни загинуло майже 200 волинян – мужніх бійців, котрі пішли захищати кордони своєї держави від країни-агресора. Серед загиблих – боєць 24-ї бригади, навіки 20-річний рожищанин Олександр Плоцидим.

Аби вшанувати пам'ять Героя на його могилу разом із матір’ю загиблого пані Галиною прийшли Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук, його заступник Сергій Лясковський та секретар міськради Ірина Гундир. Присутні поклали квіти та хвилиною мовчання віддали шану захисникові України.

У цей день міський голова В’ячеслав Анатолійович подякував Галині Плоцидим за сина-патріота, а також вручив книгу «Волинський небесний батальйон». В книзі зібрані короткі історії життя, подвигів і смерті 167 волинян. Тих, які загинули зі зброєю в руках на сході нашої країни, або помирали в окопах та госпіталях від ран. Серед Героїв і наш Олександр Плоцидим.

ДОВІДКА. Олександр Олександрович Плоцидим (31 серпня 1994-27 січня 2015) – солдат Збройних сил України. На фронті з весни 2014-го, механік-водій, 24-а окрема механізована бригада. Був поранений, лікувався, після короткотривалої відпустки повернувся на фронт. 27 січня 2015-го загинув біля села Сокільники Новоайдарського району від кулі снайпера під час штурму блокпоста. Похований в місті Рожище 30 січня 2015-го, люди проводжали Героя на колінах. 30 травня 2017 року Олександру Плоцидиму присвоїли звання «Почесний громадянин міста» (посмертно), також посмертно хлопець нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні