--> На Волині відремонтували цьогоріч 70 комунальних доріг | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині відремонтували цьогоріч 70 комунальних доріг

0
-1
На Волині відремонтували цьогоріч 70 комунальних доріг
Освоєння коштів на ремонт доріг комунальної власності детально проаналізували під час наради під керівництвом директора департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктора Довгополюка.

Нарада відбулася за участю представників підрядних організації та органів місцевого самоврядування. Учасники засідання вивчали ситуацію щодо кожного окремого об’єкта, – інформують в пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

До слова, питання низького показника освоєння коштів органами місцевого самоврядування на ремонт комунальних доріг порушили ще на початку серпня. Саме тоді представникам місцевих рад наголосили, що необхідно завершити усі підготовчі роботи та виготовити проектну документацію та експертизу до 1 вересня 2019 року. В іншому разі це загрожує не освоєнням коштів. Також в облдержадміністрації вирішили переглянути списки та перерозподілити кошти, які не встигають освоїти окремі органи місцевого самоврядування, на ті дороги, де будуть готові усі документи.

Загалом перелік доріг комунальної власності, які ремонтуватимуть у поточному році, формувався за пропозиціями місцевих рад. Єдиною умовою була наявність на ці дороги проектної документації і експертиза. Так, до переліку увійшо 215 об’єктів комунальної власності (83 – капітальний ремонт, 132 – поточний середній).

Станом на 1 серпня відсоток освоєння становив 12-13 відсотків. Зокрема, із 215-ти об’єктів, на які держава виділила фінансування на загальну суму 93 млн грн, лише на 12 об’єктах були завершені роботи.

- Щодо поточного середнього ремонту, то мене дивує ситуація. Спрощена система, виконання робіт можна було вже проводити упродовж літа. А в нас лише 9 мільйонів із 37 освоєно. Підрядники, звертаюся до вас, тому що керівники ОТГ не всі розуміють, що процедура отримання вами коштів займає приблизно два тижні. Волинську ОДА, як розпорядника цих коштів, така ситуація не влаштовує. Нам треба бачити цифри і розуміти що зміниться, а що – ні, - зауважив Віктор Довгополюк.

Разом із тим, нині ситуація дещо поліпшилася. Станом на 28 серпня роботи завершили вже на 70 об’єктах (з них – 19 капітальний ремонт, 51 – поточний середній). Ремонтні роботи тривають на 56 об’єктах, також на низці об’єктів тривають тендерні процедури.

- За результатами попередньої наради усі трохи підтягнулися і є позитивний результат. Звичайно, будуть такі об’єкти, кошти на які не будуть освоєні. Але зараз ми ще можемо змінити цей перелік і деякі громади хочуть ці дороги змінити. Наприклад, головами об’єднаних територіальних громад запропоновано внести зміни до переліку на 17 об’єктах. Вони вже мають проекти на інші дороги, - прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні