У Вінницькій області засудили військовослужбовця за пограбування пенсіонерів

0
1
У Вінницькій області засудили військовослужбовця за пограбування пенсіонерів
У Вінницькій області засуджено військовослужбовця та цивільну особу за пограбування людей похилого віку.

Про це УНН повідомили у пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України.

"За публічного обвинувачення військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України засуджена група осіб, які здійснили грабіж осіб похилого віку", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 22 березня 2019 року солдат-контрактник, перебуваючи за межами військової частини, діючи за попередньою змовою із цивільною особою, незаконно проникли в будинок пенсіонерів. Зловмисники застосували до господарів фізичне насильство та викрали майно.

23 серпня 2019 року Гайсинський районний суд Вінницької області ухвалив вирок, яким обвинувачених визнано винними та призначено міру покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців кожному. Майно потерпілим повернуто в повному обсязі.

Військовослужбовець на час скоєння злочину кілька місяців перебував у "самоволці". Справа щодо обвинувачення солдата в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах воєнного стану) наразі перебуває в суді.
Теги: суд, вирок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні