--> У Маневицькому районі підприємець самовільно засіяв майже 18 гектарів землі соєю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Маневицькому районі підприємець самовільно засіяв майже 18 гектарів землі соєю

0
3
У Маневицькому районі підприємець самовільно засіяв майже 18 гектарів землі соєю
У Маневицькому районі підприємець самовільно зайняв 17,8 га землі за межами села Довжиця.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати одне із фермерських господарств звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 17,8 га за межами села Довжиця Маневицького району.

Факт самовільного зайняття підприємством земельної ділянки встановлений під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, а також у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні про самовільне зайняття ділянки.

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймалися, господарство засіяло соєю.

Факт самовільного зайняття ділянки суб’єкт господарювання визнав.

Керівника господарства у травні 2019 року притягнули до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та наклали на нього стягнення у вигляді штрафу. Штраф уже сплачений.

Також товариство сплатило збитки в розмірі понад 23 тис. грн, завдані внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, проте землі не звільнило.

Відтак прокурори у суді наполягатимуть на поверненні земельної ділянки державі.
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні