Повідомили склад радіоактивної хмари, що виникла після вибуху в Росії

1
8
Повідомили склад радіоактивної хмари, що виникла після вибуху в Росії
Росгідрометцентр повідомив, що після надзвичайної події на військовому полігоні в Архангельській області було виявлено присутність "короткоживучих техногенних радіонуклідів барію і стронцію".

Про це передає УНН із посиланням на ТАСС.

"Радіонуклідний склад проб, відібраних у Северодвінську, показав наявність короткоживучих техногенних радіонуклідів 91Sr (T1/2=9,3 год) (стронцій), 139Ba (T1/2=83 хв), 140Ba (T1/2=12,8 днів) (барій) і його дочірнього радіонукліда 140La (T1/2=40 год) (лантан), продуктами розпаду яких є інертні радіоактивні гази", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у даний час радіаційна обстановка в регіоні стабільна.

Раніше Росгідромет повідомляв, що ці гази стали причиною короткочасного підвищення потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання.

Дослідження проб проводилися в період з 8 по 23 серпня.

Нагадаємо, уже чотири станції моніторингу ядерних випробувань в Росії перестали передавати сигнал після вибуху ракети в Архангельській області.

Додамо, що радіометричну мережу гідрометеорологічної служби України переведено в режим підвищеної готовності після вибуху ракети під Северодвінськом у Російській Федерації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мавпа підірвала гранату
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні