Владика Михаїл освятив будівництво у жіночому монастирі в Тростянці

0
0
Владика Михаїл освятив будівництво у жіночому монастирі в Тростянці
У селі Тростянець Ківерцівського району розпочали будівництво нового комплексу поблизу жіночого монастиря.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської єпархії ПЦУ.

У неділю перед Успінням Пресвятої Богородиці відзначили свято Тростянецької чудотворної ікони Богоматері «Одигітрія».

З цієї нагоди митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Святої Трійці та жіночий монастир Покрови Пресвятої Богородиці в цьому селі Ківерецького деканату.

Високопреосвященний очолив Божественну літургію у Троїцькому храмі. Разом із владикою молилися ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель парафії протоієрей Сергій Ледвовк, інше духовенство благочиння, голова об’єднаної ОТГ Олександр Ковальчук.

«Виголошуючи проповідь, високопреосвященний порадив присутнім стяжати Духа Святого. Адже саме у такий спосіб ми справді можемо відчувати себе щасливими. Ми ж є носіями любові, але через свою гріховність відштовхуємо Господа від себе. Тому варто частіше звертатися до щирої молитви і тоді відчуємо справжнє щастя», – йдеться у повідомленні.

За відправою архієрей нагородив церковною відзнакою мецената Сергія Мосійчука.

Після служби на території монастиря, що неподалік храму, керуючий єпархією відправив чин заснування нової церкви та поставлення хреста, а також освятив наріжний камінь майбутньої будівлі обителі. Як розповіла її намісниця ігуменя Марія (Ігнатенко), тут буде домовий храм, келії, приміщення для паломників і господарські споруди тощо.

Напередодні традиційно з Луцька від кафедрального собору Святої Трійці вирушила піша хода паломників до Тростянця. Прочани заходили у придорожні села, молилися та запрошували людей приєднатися до богомілля. Цьогоріч, настоятель о. Сергій організував для паломників фестиваль пісні до Богородиці. Під час дійства відбулося частування його учасників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні