Як лучани гуляли на «Князівському бенкеті». ФОТО

0
5
Як лучани гуляли на «Князівському бенкеті». ФОТО
Опублікували світлини зі святкування фестивалю середньовічного духу "Князівський бенкет" у Луцьку.

На площі біля старовинного замку Любарта у неділю, 25 серпня, відбувся фестиваль середньовічного духу "Князівський бенкет". На один день Луцьк поринув у часи величних монархів, відважних лицарів, прекрасних дам та менестрелів, повідомляє відділ інформаційної політики Луцької міської ради.

Фестиваль розпочався на Театральному майдані із театралізованого дійства, під час якого князь Вітовт запросив лучан приєднатися до святкового бенкету.

Монарх зі своєю свитою пройшов центральною пішохідною вулицею міста. Зокрема, його супроводжували лицарі із клубу історичного середньовічного бою «Айна Бера», ансамбль старовинної та народної музики «Kings and Beggars», актори театру «ГаРмИдЕр» та Волинського обласного академічного театру ляльок, а також лучани у власному вбранні на історичну тематику.

Князівський бенкет цього року вкотре відбувається на Замковій площі нашого міста.

Тут відбулась коронація князя Вітовта, якого прийшли привітати почесні гості. Серед них — перший заступник міського голови Григорій Недопад. Він привітав усіх лучан та гостей міста, які завітали на святкове дійство, та зазначив, що фестиваль уже став візитівкою нашого міста.

"Дійство розпочалось в далекому 1429 році, який став знаковим для нашого міста, адже сюди з’їхалися всі європейські монархи. Тут відбувся перший бенкет, після якого наше місто було внесено на всі карти світу", – розповів Григорій Недопад.

Він подякував управлінню туризму та промоції міста та усім, хто долучився до організації свята на високому рівні.

"Я дякую всім гостям, бажаю гарно провести час та залишити в душі частинку нашого Лучеська", – сказав Григорій Недопад.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні