Поліцейський оштрафував сім’ю, яка попросила спілкуватися українською

1
2
Поліцейський оштрафував сім’ю, яка попросила спілкуватися українською
У селі Софіївська Борщагівка Київської області поліцейські оштрафували сім’ю, яка зробила зауваження про використання російської мови правоохоронцями в День Незалежності.

Про це повідомляє ″Обозреватель″.

″Штраф за вимогу спілкуватися українською мовою. Сьогодні у с. Борщагівці поліцейськими було зупинене наше авто за порушення правил. Лейтенант поліції Дейнеко Олеся Леонідівна ознайомлювала зі змістом порушення, з нашими правами і т.п. російською мовою. На моє зауваження про російську мову в День Незалежності, страж порядку збільшила очі, розлютилась. “Я хотіла вас відпустити, зробити тільки попередження, але тепер сплатите штраф і подякуйте за це своїй дружині (за вимогу спілкуватись українською)″, – написала користувач Svitlana в групі “Громадська Ініціатива “Я спілкуюся українською мовою” в Facebook.

Вона підкреслила, що це відбулося на річницю незалежності України.

″І ще хтось говорить про утиски “москальскої мови″, – додала користувач.

На сторінці також додали, що дзвонили на гарячу лінію патрульної поліції, де прийняли скаргу на лейтенанта Дейнеко. Користувачі порадили звернутися до прокуратури.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мовне поліцейське свавілля!Гнати в тришиї таких правоохоронців з роботи!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні