--> «НА НАШІЙ – НЕ СВОЇЙ ЗЕМЛІ». У Луцьку відбувся показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«НА НАШІЙ – НЕ СВОЇЙ ЗЕМЛІ». У Луцьку відбувся показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»

0
-1
«НА НАШІЙ – НЕ СВОЇЙ ЗЕМЛІ». У Луцьку відбувся показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»
Вчора, 23 серпня, відбувся допрем’єрний безкоштовний показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас».

Фільм показали в першу чергу, для учасників АТО та волонтерів. Після сеансу пройшла пресконференція з творчою групою стрічки.

На прем’єрі глядачі ледве стримували сльози, адже фільм засновано на реальних подіях, що відбулись наприкінці серпня 2014 року. У фільмі йдеться також про загиблих в Іловайську реальних героїв – “Шульца”, “Скіфа”, “Франко”, “Самольота”, “Карата” та інших бійців.

Заснована стрічка на реальній історії Тараса Костанчука, який і зіграв головну роль. На момент подій він був командиром штурмової групи добровольчого батальйону «Донбас».

Також багато ролей у фільмі зіграли учасники тих подій, близько 50 добровольців батальйону «Донбас», які вийшли живими з Іловайського котла.

По закінченні фільму глядачі аплодували стоячи, адже це реальна історія і одна з найбільш сумних сторінок війни України з Росією.

На пресконференції актори зізнались, що прем’єра відбулась не лише для глядачів Луцька, але й для них самих, адже фільм вони побачили вперше.

Тараса Костанчук, який виступив продюсером картини, розповів як з’явилась ідея зняти фільм.

«Це ж реальна історія мого життя. Після реабілітації я розповів її своєму другу журналісту, яки одразу запропонував зняти фільм, адже моя історія – це готовий сценарій до стрічки. Спочатку я відмовлявся, але згодом все ж погодився. На підготовку до зйомки, та сам процес пішло півтора року»

Глядачі дякували творцям фільму та задавали запитання, на які творча група відповідала та пояснювала деякі моменти стрічки.

Нагадаємо про що фільм.
У серпні 2014 року українські військові, переважно добровольчі батальйони, увійшли в невелике місто Іловайськ, стратегічне для визвольної операції, і взяли під контроль частину міста, однак після заходу значної частини регулярних російських військ українські захисники опинилися в оточенні. Тарас Костанчук, командир штурмової групи батальйону «Донбас» із позивним «Бішут» і його товариш «Квентін» (позивний змінено), отримали поранення і не можуть відступати з рештою батальйону. Змушені переховуватись, вони забігають до квартири 90-річної Петрівни. Хто може їх здати «кадирівцям» чи місцевим терористам? Що робити з кулею, яка застрягла в черепі у Бішута? Хто допоможе прорватися до своїх?

Воєнна драма режисера Івана Тимченка – це історія про війну і мир, військових і цивільних, захисників України і російську агресію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні