--> До Шацької ОТГ приєдналися три сільради | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До Шацької ОТГ приєдналися три сільради

0
4
До Шацької ОТГ приєдналися три сільради
Депутати селищної ради погодилися на добровільне приєднання до Шацької ОТГ трьох сільських рад.

20 серпня відбулася чергова сесія Шацької селищної ради під головуванням в.о. голови Людмили Цевух, пише Район.Шацьк.

До Шацької ОТГ добровільно зголосилися приєднатися три сільські ради району: Піщанська, Ростанська і Пулемецька.

Перед голосуванням за надання згоди на добровільне приєднання територіальних громад до депутатів звернулася Оксана Урбан, радниця з питань децентралізації Волинського центру розвитку місцевого самоврядування.

За її словами, окрім цих трьох громад, до Шацької ОТГ висловила бажання приєднатися і Грабівська сільрада, проте вона не має спільних меж із центральною садибою, тому зробити цього не може. Гальмують децентралізаційні процеси Світязька і Пульмівська сільські ради, які виступають проти добровільного приєднання.

«На розвиток трьох сільських рад, які хочуть приєднатися до ОТГ і в котрих наприкінці року повинні відбутися довибори, держава в 2020 році виділить немалі кошти – субвенцію. Світязька і Пульмівська, які ввійдуть до Шацької громади примусово, таких фінансів не отримають», – зазначила Оксана Урбан.

На запитання обранців, чи зможуть фінансово утримувати свої громади Світязька і Пульмівська сільські ради, дав відповідь Сергій Карпук, голова Шацької районної ради.

«Світязька сільська рада не спроможна cамостійно утримувати свою громаду – через нестачу коштів, оскільки місцеві податки там не збираються в повному обсязі. Так, зараз її бюджет становить 1 мільйон 800 тисяч гривень, і на теперішньому етапі цих коштів їй вистачає на власні потреби і на планування бюджету розвитку. Але коли всі об’єднаються і залишиться один Світязь, то на фінансування одних лише закладів освіти йому не вистачатиме мільйонів гривень. В Пульмівській сільській раді, яку, за фінансовими показниками випереджає Ростанська, ситуація ще гірша», – зазначив голова райради.

Після обговорення депутати проголосували за надання згоди на добровільне приєднання Піщанської, Ростанської і Пулемецької сільських рад до Шацької ОТГ.
Теги: отг, громада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні