У Луцьку змагалися поважні спортсмени. ФОТО

0
-2
У Луцьку змагалися поважні спортсмени. ФОТО
Під гаслом «Життя – це рух» 22 серпня у Луцьку відбувся ІІІ Міжнародний фестиваль літньої сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я».

Участь у спортивних змаганнях взяли люди поважного віку від 50 років. Уже третій рік поспіль проведення сеньйоріади підтримує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Фестиваль є унікальним заходом, який не має аналогів в Україні, – повідомляє ІА "Волинські новини ".

«Головною метою фестивалю є мотивування людей поважного віку до систематичних занять фізичною культурою і спортом. Міжнародний фестиваль літньої сеньйоріади – унікальний захід, бо такого в Україні ще ніде не проводили. Тому щороку він набуває все більшої популярності, – каже керівник ГО «Центр освіти «Університет третього віку» Оксана Степанюк.

Вона розповідає, що ідея організувати в обласному центрі Волині такий фестиваль виникла у 2013 році, одразу після створення «Університету третього віку». Спершу студенти-пенсіонери їздили на схожі фестивалі за кордон, а тоді організували таке ж дійство у Луцьку і запросили іноземних гостей сюди.

«Цікаво, що завдяки цьому фестивалю наші студенти вперше поїхали за кордон і побачили світ. Цьогоріч фестиваль приурочений до Дня Незалежності України. Намагалися організувати усе так, щоб гості побачили місто та відпочили на повну. Надіюся, що фестиваль проводитиметься щороку. Адже у цьому є потреба», – каже Оксана Степанюк.

На фестиваль завітали учасники не лише з України, а й із Польщі, Туреччини та Словаччини. А з України були гості зі Сміли, Львова, Рожища, Млинова, Ковеля, Дніпра, Теребовлі.

Організатори кажуть: коли фестиваль проводили вперше, то було лише 100 учасників, минулоріч – понад 300. Цьогоріч у сеньйоріаді взяли участь 33 команди і понад 400 учасників.

Упродовж дня спортсмени змагалися у бігу на дистанції 60 м та 500 м, штовханні ядра, армрестлінгу, стрільбі, дартсі, шахах, шашках, спортивному орієнтуванні, тенісі, велогонці тощо. Також цьогоріч на фестивалі вперше відбулися змагання з боулінгу. Енергійні та повні сил люди поважного віку демонстрували і пропагували здоровий спосіб життя й активну життєву позицію.

Керівник програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Піддубний зазначив, що сеньйоріада – свято спорту, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні.

«Такі заходи дуже важливі для нашого Фонду, – каже Дмитро Піддубний. Адже популяризують здоровий спосіб життя. Учасники фестивалю – люди поважного віку. Дехто з них встановлює на цьому фестивалі перші у своєму житті спортивні рекорди. Важливо підтримати їх у цьому, аби вони працювали над собою і надалі. Ці люди показують гарний приклад для молоді. Навіть якщо людині уже понад 60 років, то це не привід сидіти вдома, мало рухатися та скиглити. Спорт – це сила та здоров’я. Саме цей вік – привід смакувати життя. Усі ці люди – уже переможці. Навіть ті, що не отримали нагород. Бо те, що вони роблять – це уже перемога. Перемога над собою, старістю та лінню».

Найстаршому учаснику фестивалю лучанину Юрію Горобцю – 84 роки. Спортсмен-легкоатлет підкорив найвищі вершини Румунії, Болгарії, Греції. Перед змаганнями він травмував ногу, але це не завадило йому посісти перше місце з бігу на дистанції 60 м у категорії 80+.

«Напередодні випадково почув, як хтось казав, мовляв, у Луцьку старенькі змагаються. Але хочу запевнити, що ті старенькі можуть дати фору і молодикам, – каже Юрій Горобець. – Справжнє життя – це рух. Нещодавно мені сказали, що цьогорічна сеньйоріада може бути останньою. Але поки я живий, то цього не трапиться. Не дозволю. Це чудовий захід. Він додає сили, вчить цінувати кожну мить. Бо час безцінний».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні