На Волині зросла кількість злочинів, вчинених дітьми

0
-3
На Волині зросла кількість злочинів, вчинених дітьми
На території Волині на 35,2% зросла кількість злочинів, вчинених неповнолітніми.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Кількість злочинів збільшилась з 54 до 73, а також у 2,4 рази (з 20 до 48) зросла кількість підлітків, які вступили у конфлікт із законом (4 з них – раніше судимі, 19 – скоїли злочини повторно).

Із загальної кількості злочинів підлітками упродовж січня-липня 2019 року вчинено 2 особливо тяжких злочини, 40 тяжких злочинів, 24 злочини середньої тяжкості та 7 злочинів невеликої тяжкості.

Високою часткою із загальної кількості вчинених неповнолітніми злочинів залишаються злочини проти власності, які становлять 79%.

Такий стан справ потребує вжиття додаткових заходів правоохоронними органами, зокрема, забезпечення органами поліції області належного обліку та профілактичної роботи з правопорушниками, які не досягли 18 років, виявлення причин та умов, що сприяють їхній протиправній поведінці, вжиття заходів для їх усунення, посилення контролю за поведінкою засуджених та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Необхідно виявляти та притягувати до встановленої законом відповідальності також і дорослих, які втягують дітей у протиправну діяльність.

Проте силами самих лиш правоохоронців проблему навряд чи вдасться вирішити. Задля недопущення вчинення злочинів підлітками необхідні зусилля педагогів та батьків, адже протиправну діяльність спричинюють також бездоглядність дітей та байдужість їхніх рідних до їхньої долі, зламати яку може навіть один необдуманий вчинок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні