«Тепер ми можемо знизити вартість проїзду», – луцька депутатка

1
-1
«Тепер ми можемо знизити вартість проїзду», – луцька депутатка
Депутатка Луцької міської ради Алла Надточій заявила, що нині є необхідність і можливість знизити вартість проїзду в місті.

Про це стало відомо у середу, 21 серпня, на пленарному засіданні 60-ї сесії Луцькради.

Нагадаємо, 23 травня у Луцьких маршрутках зросла вартість проїзду. Нині дорослі платять за проїзд 6 гривень, школярі – 3 гривні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку зросла вартість проїзду в тролейбусах

Пізніше до представників депутатського корпусу надійшла велика кількість звернень від мешканців міста щодо необґрунтованості підняття тарифу на проїзд та невідповідність вартості якісним показникам послуг що надаються.

Так, на засідання сесії винесли проект рішення виконавчого комітету міської ради від 23.05.2019 № 331-1 «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху».

Доповідаюча Алла Надточій пояснила, що підвищення вартості проїзду щоразу аргументують здорожчанням палива та долара.

«Я хочу зауважити, що з травня пішло зниження на паливо – 21-25 копійок, яким заправляються автобуси. Ріст валюти також знизився. Враховуючи фактори, що є зниження вартості цього всього, думаю, ми точно мусимо скасувати проект рішення», – пояснила депутатка.

На думку Надточій, скасування цього проекту рішення виконавчого комітету дозволить увійти в силу минулорічному, де проїзд у маршрутних таксі – 5 гривень. До того ж, депутатка нагадала, що раніше вона наполягала залишити вартість шкільного квитка – 2 гривні.

«Зараз знову почнеться школа. Багато дітей їздять на навчання на маршрутках. Це буде затратно для батьків, які мають більше двох дітей. Це багато витрат», – сказала вона.

Виступив і депутат Павло Данильчук, який наголосив, що із підвищенням в місті вартості проїзду, починаючи з 2017 року, якість послуг аж ніяк не змінилася.

«У Луцьку проїзд піднімається, а проблема залишається. Нам треба змінювати підходи до роботи перевізників», – зазначив депутат.

Депутат Микола Федік зазначив, шо фракція ВО «Свобода» підтримає цей проект рішення, мотивуючи це тим, що нині справді впали ціни на паливні матеріали.

«Спочатку потрібно вирішити питання обліку пасажирів, електронного квитка, тоді ми можемо говорити про щось. Ми маємо дбати за інтереси лучан», – виступив Федік.

Втім, лише 9 депутатів підтримали цей проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це щось з ряду фантастики.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні