На Волині через спалахи інфекцій постраждало 329 дітей

0
0
На Волині через спалахи інфекцій постраждало 329 дітей
Волинська область знаходиться на 7 місці за кількістю спалахів інфекційних захворювань.

Так, у середу, 20 серпня на нараді у Волинській обласній державній адміністрації керівник закладу громадського здоров’я Наталія Янко проінформувала про епідемічну ситуацію в області, заходи щодо її стабілізації та недопущення поширення інфекційних захворювань в області, передає Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Як зазначила Наталія Янко, що епідемічна ситуація з інфекційних захворювань в області, як і в Україні в цілому, на даний час є напруженою. З початку року на інфекційні хвороби перехворіло понад 11 тисяч волинян, або 17% населення області, що більше на 5,42% від рівня 2018 року, а без грипу та ГРВІ – відмічається ріст на 23%. Перевищено загальноодержавні показники захворюваності сальмонельозом — на 27%, кашлюком – на 19%, кором – на 42%. На спорадичному рівні зафіксовано ріст лептоспірозу, хвороби Лайма, хронічних гепатитів В, С, менінгококової інфекції.

Волинська область знаходиться на 7 місці за кількістю спалахів інфекційних захворювань. За аналогічний період в області зареєстровано 53 спалахи, з них: 47 спалахів кору, 5 — сальмонельозу, 1 — стафілококове харчове отруєння. В спалахах постраждало 422 волинянина, зокрема 329 дітей.

Враховуючи епідемічний сезон, найбільш пріоритетними на даний час інфекційними хворобами залишається — кір, гострі кишкові інфекції, особливо сальмонельоз, та природно-вогнищеві інфекції. Загрозу епідблагополуччю населення області становлять і інші інфекції, котрі керуються засобами імунопрофілактики, зокрема дифтерія та правець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні