Відомий волинський лікар розповів про запоруки здоров'я. ФОТО

0
4
Відомий волинський лікар розповів про запоруки здоров'я. ФОТО
У Луцьку пройшла зустріч із відомим пластичним хірургом, кандидатом медичних наук, заслуженим лікарем України Ростиславом Валіхновським.

Захід розпочався із того, що ведучий Сергій Скулинець запросив до слова нашого земляка, свого однокласника і друга, «хірурга від Бога», пишуть Волинські новини.

Знаний не лише в Україні, але й далеко за її межами спеціаліст Ростислав Валіхновський закцентував увагу присутніх на останніх досягненнях медицини.

Лікар окреслив також діяльність власної клініки, серед пацієнтів якої, до речі, є й один із колишніх президентів України. Водночас медзаклад залишається доступним і для людей, які не мають такого високого статусу. І це при дотриманні найвищих стандартів у наданні медичних послуг. До слова, на базі закладу талановиті студенти-медики (не лише з України) мають нагоду проходити практику.

Згадав хірург Валіхновський і про цікавий досвід співпраці із міжнародним каналом «Discovery» — разом вони створювали контент, аналогічний передачі «Я соромлюсь свого тіла».

Лікар запропонував присутнім ставити запитання. Більшість із них стосувалися секретів міцного здоров’я. Зокрема, Ростислав Валіхновський підкреслив важливість самоконтролю та позбавлення шкідливих звичок. До того ж, спеціаліст наголосив, що зробити це ніколи не пізно! Наприклад, вживання кави варто обмежити 1-2 філіжанками на добу. Необхідними є й щоденні фізичні навантаження, звичайно, у розумних межах: дослідження свідчать, що сучасній людині необхідно хоча б 2 години на день ходити.

Як приклад, лікар навів ситуацію із співаком Потапом, який за три місяці до свого весілля скинув близько 20 кг. І це все завдяки правильному підбору продуктів харчування та роботі над собою.

Слід контролювати й стан організму – регулярно діагностуватися та відстежувати основні його параметри. Ключовим є і системне вживання води – бажано негазованої та джерельної. Нею не варто запивати їжу, а норми потрібно розраховувати відповідно до порад лікаря, який врахує індивідуальні особливості пацієнта.

Одне із запитань стосувалося і благодійної діяльності лікаря, адже він відомий ще й тим, що безоплатно провів низку складних операцій ветеранам війни на сході.

На завершення зустрічі, присутні мали нагоду приватно поспілкуватися із видатним хірургом – поставити конкретні запитання щодо свого здоров’я та отримати консультацію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні