У районі на Волині встановили потужну сонячну електростанцію

0
1
У районі на Волині встановили потужну сонячну електростанцію
В рамках проєкту "Сонячні лікарні" в КП "Ківерцівське районне територіальне медичне об'єднання Ківерцівської районної ради" встановили потужну сонячну електростанцію на 9,1 кВт/год. Проект реалізовано за сприяння благодійної організації «Фонд "Здоров'я для всіх"».

Про це повідомили на сайті Ківерцівської РДА.

19 серпня 2019 року привітати з хорошим почином колектив лікарні та подякувати за сприяння в реалізації екопроєкту на теренах Ківерцівщини благодійникам, до установи завітали представники районної та міської ради.

Ківерцівська лікарня ввійшла до проєкту «Сонячні лікарні». Такі ж сонячні батареї вже встановили у Волинській обласній лікарні. Це гуманітарний екологічний проєкт, що реалізується на теренах України за кошти європейських донорів.

"Витрати на енергоносії у нас постійно ростуть. Встановлення сонячних електростанцій дає можливість бюджетній установі значно зекономити видатки на електроенергію та направити ці кошти на інші потреби, наприклад на медикаменти, на медустаткування. Надіюсь, що реформа медицини продовжиться" - зазначив голова правління Фонду, депутат ВРУ 4-6 скликань, волинянин Сергій Шевчук.

Генеральний директор КП "Ківерцівське РТМО" Михайло Слижук висловив Сергію Володимировичу подяку за допомогу. "Від себе особисто, від колективу лікарні, від пацієнтів дякую за опіку проблемами Ківерцівського району. Вартість сонячної електростанції, облаштованої на даху Ківерцівської районної лікарні, становить 235 тисяч гривень. Ми зекономимо майже 300 тисяч гривень видатків", – мовив він.

КП "Ківерцівське районне територіальне медичне об'єднання Ківерцівської районної ради", в особі в.о. генерального директора Наталії Круцько, прийняло на баланс сонячну електростанцію, а благодійна організація «Фонд "Здоров'я для всіх"», в особі голови правління Фонду Сергія Шевчука, передала об’єкт, підписавши відповідний Договір.

Перший заступник голови РДА Юліан Таранчук, голова районної ради Олександр Гурський подякували Сергію Володимировичу за сприяння. Адже, сонячні панелі дадуть можливість зекономити видатки медичної установи, отже, і видатки з районного бюджету. До вітань приєдналися керуюча справами районної ради Ольга Ярощук та секретар Ківерцівської міської ради Оксана Баранович.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні