Спікер сенату Польщі відвідав Волинь. ФОТО

0
6
Спікер сенату Польщі відвідав Волинь. ФОТО
Спікер сенату Польщі Станіслав Карчевський відвідав Костюхнівку на Волині.

Він взяв участь в урочистостях на польському військовому кладовищі у Польському Лісі, пишуть Волинські новини.

Там поховані легіонери, що загинули в бою у 1916 році, інформують на сторінці Генерального консульства Польщі у Луцьку.

У делегації разом з Маршалком взяли участь сенатори Гражина Штарк, Ришард Боніславський, Анджей Пайонк, Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький та Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур.

Маршалок Сенату прийняв почесний патронат над урочистістю у Костюхнівці під гаслом «Про захисників наших польських кордонів». Організаторами патріотичних святкувань були харцери Центру Діалогу Костюхнівка Лодзького Об’єднання харцерів Польщі. Це була вже 21-а едиція харцерської меморіальної служби на Сході.

У перший день делегація відвідала пам’ятні місця, пов’язані з боями легіонерів, а саме Польський Ліс, Польську Гору, Братську могилу та легіонерське кладовище у Волчецьку, де делегація на чолі з Маршалком допомагала польським харцерам відновлювати пам’ятники.

Члени делегації також відвідали Палату традиції легіонерів в Центрі Діалогу Костюхнівка.

У суботу в Польському Лісі відбулася служба, під час якої була освячена реконструйована легіонерська каплиця. Під час церемонії відбулося звернення харцерів та було покладено квіти до пам’ятника невідомому легіонеру.

Також Станіслав Карчевський привіз квіти та схилився на коліно біля труни загиблого на Луганщині 20-річного волинського військовослужбовця Олександра Колбуна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні