--> Учнів Луцького реабілітаційного центру позбавили можливості закінчити 11 класів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Учнів Луцького реабілітаційного центру позбавили можливості закінчити 11 класів

0
2
Учнів Луцького реабілітаційного центру позбавили можливості закінчити 11 класів
Учні луцького навчально-реабілітаційного центру не зможуть навчатися на базі навчального закладу у 10 та 11 класах.

Про затвердження Статуту комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради» у новій редакції повідомила начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко під час засідання комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, – повідомляє ІА "Волинські новини".


Через відповідні зміни у законодавстві, згідно із якими у НРЦ забрали третій освітній ступінь, діти, серед яких більшість з інвалідністю або ж особливими потребами, зможуть отримати лише неповну середню освіту – до 9 класів.

За словами Зіновії Лещенко, у чинному законодавстві є преамбула, де зазначається, що навчально-реабілітаційний центр повинен функціонувати, як загальноосвітній заклад 1-2 ступеня.

«Саме тому й виникла потреба викласти статут закладу в новій редакції. Ми розуміємо, що і батькам, і вчителям було комфортно, коли школа функціонувала в режимі 1-3 ступеня. Але ми нічого не можемо зробити, бо, згідно із законом, третій ступінь освіти дитина повинна здобувати в начальному закладі, який не має статусу навчально-реабілітаційного центру», - зазначила Лещенко.

Натомість, за словами посадовиці, цього року учням НРЦ залишили шанс закінчити 11 клас, тож діти отримають документ, що засвідчуватиме про повну середню освіту. Але уже з наступного року учні НРЦ зможуть закінчити у навчальному закладі лише 9 класів.

«Далі діти довчатимуться за рішенням комісії. Якщо комісії ухвалить позитивне рішення, то учні матимуть змогу піти в 10-11 клас, чи в заклади професійно-технічної освіти – в залежності від стану здоров’я та інших критерій. Також є таке поняття як інклюзія, якщо можна буде за показаннями медиків та комісії інклюзувати дитину в одну із шкіл або ж у вечірню школу, то така змога буде», - зазначила Зіновія Лещенкою

Члени профільної комісії заслухали та рекомендували питання до розгляду під час чергової сесії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні