На волинській птахофабриці виявили сальмонелу. Виробник спростовує інформацію

0
-5
На волинській птахофабриці виявили сальмонелу. Виробник спростовує інформацію
У курятині торгової марки «Епікур», яку виготовляють на базі Володимир-Волинської птахофабрики, виявили небезпечну бактерію сальмонели. Інформація з’явилась 14-15 серпня.

Про це повідомив профільний ресурс "Птахофабрики України" з посиланням на результати дослідження, проведеного в червні цього року, – передає УНН.

Пишуть, що сальмонела була виявлена у філе і гомілках "Епікур".

Курятина "Епікур", згідно з офіційними пресрелізами компанії, продається у супермаркетах "Фуршет", "Ашан" і "Мегамаркет".

Виробляє курятину Володимир-Волинська птахофабрика "Епікур".

Співвласниками акцій компанії з 2017 року є депутат ВРУ VIII скликання Дмитро Добкін та його дружина Олена Добкіна.

На фірмі "Епікур" прокоментували ситуацію. Кажуть, що інформація не відповідає дійсності. Зокрема, як повідомляє "Буг", недобросовісні конкуренти бренду «Епікур» вирішили так оригінально привітати підприємство із укладанням договору співпраці із мережею супермаркетів АТБ.

Пізно ввечері на різноманітних ресурсах з’явилася інформація, що буцімто провели експертизу та виявили небезпечні збудники у продукції. Втім, на фотографії експертизи відсутня печатка та підпис, інформація хто проводив дослідження, в якій установі чи лабораторії. Тим самим роблячи так званий доказ – легким завданням для кожного, хто має комп’ютер та звичайні програми графічних редакторів. З такими «доказами» кожен бренд міг стати ціллю подібних фейкових атак.

Крім того, в таких новинах про бренд «Епікур», за дивним збігом обставин, йде мова, що інші виробники не гірші за якістю, та їх курятина теж не містить антибіотиків, проте замовчується, що вони їх використовують.

«Це явно фейк, і прикро, що конкуренти вдаються до таких маніпуляцій, замість того, щоб ставати кращими. Зі своєї сторони, ми готові відправити нашу курочку на усі експертизи в сертифіковані державні лабораторії. Ми повністю впевнені в якості та користі нашої продукції», – наголосила генеральний директор птахофабрики Аліна Сич.

Довідково: сальмонельоз - гостра інфекційна хвороба, яка викликається бактеріями з роду Salmonella і супроводжується явищами гастроентериту та інтоксикації. Відомо близько 2200 сероварів сальмонел. Джерелом інфекції можуть бути тварини, птахи, люди, хворі на сальмонельоз або здорові бактеріоносії; частіше велика рогата худоба, свині, домашня водоплавна птиця, кури, у кишках яких з великою постійністю містяться різні серовари сальмонел. Нерідко інфікуються яйця птахів.

Зараження найчастіше відбувається контактно-побутовим шляхом. У 96-98% випадків воно пов'язане зі споживанням інфікованої їжі. У харчових продуктах, особливо в напівфабрикатах, сальмонели не лише зберігаються, але й швидко розмножуються.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні