--> Волинські навчальні заклади не готові до навчального року | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські навчальні заклади не готові до навчального року

0
5
Волинські навчальні заклади не готові до навчального року
У багатьох освітніх закладах у Волині не провели ремонт до початку нового навчального року.

Про це йшлося 15 серпня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, пише ІА Волинські новини.

Як розповів заступник директора департаменту фінансів Волинської обласної ради Володимир Селедець, через перерозподіл бюджетних призначень по окремих головних розпорядниках коштів необхідно внести зміни до показників обласного бюджету.

Перерозподіл хочуть провести, аби здійснити капітальні ремонти в низці навчальних закладів.

Так, аби стало можливим проведення робіт капітального характеру, запропоновано перерозподілити кошти, надані Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та Волинському науковому ліцеї-інтернату Волинської обласної ради.

Завдяки економії на придбання продуктів вихованцям Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою стане можливою реконструкція даху гуртожитку № 3 навчально-оздоровчого комплексу цього закладу в Ковелі. Вартість робіт оцінюють у 1,8 млн грн.

У Волинському науковому ліцеї-інтернаті хочуть провести реконструкцію паливної з влаштуванням засобів дистанційної передачі даних комерційного вузла обліку газу. На ці роботи необхідно 65,9 тис. грн.

Також заплановано поточний ремонт підлоги в спортивному залі Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «ЦОСПП» за 130 тис. грн.

За 280 тис. грн хочуть придбати обладнання для створення малого планетарію на базі Центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Фінансову підтримку в розмірі 26,1 тис. грн отримає ГО «Волинська ТО ВФСТ «Колос» на утримання та навчально-тренувальну роботу комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Водночас керівниця управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна зазначила, що багато закладів не мають коштів на капітальні видатки, необхідні для початку нового навчального року (наприклад, на ремонт даху, що протікає).

Також посадовиця наголосила, що багато навчальних закладів не будуть готові й до початку опалювального сезону. Так, школа в Люблинці Ковельського району не має коштів на ремонт двох опалювальних котлів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні