--> Лучанка переказала шахраям 1800 гривень за винайм житла | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанка переказала шахраям 1800 гривень за винайм житла

0
7
Лучанка переказала шахраям 1800 гривень за винайм житла
Волиняни щодня стають жертвами шахраїв: продовж першої декади серпня 2019 року лише у Луцьку та Луцькому районі зафіксовано 20 шахрайств, – повідомили в прес-службі прокуратури Волині.

Низка шахрайств пов’язані з орендою житла через Інтернет, адже із наближенням осені пожвавлюється попит на оренду квартир у містах.

Схема не нова - спритники, називаючись власниками житла, розміщують у мережі оголошення про здачу його в оренду, при цьому ілюструють свої пропозиції гарними фото квартир та пропонують спокусливо низьку ціну.

У телефонних розмовах із потенційними орендарями ошуканці переконують, що помешканням цікавиться багато клієнтів – і, не перерахувавши одразу ж завдаток на вказаний ними рахунок, можливість винайняти житло на гарних умовах можна втратити.

Довірливі громадяни перераховують шахраям передоплату – й після цього зв'язок з "власниками квартири" переривається назавжди.

7 серпня 20-річна лучанка перерахувала шахраям 1800 грн. Суми, яких позбулися інші потерпілі – від 500 до 1000 грн.

Прокуратура Волині укотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, винаймаючи житло через Інтернет, і в жодному разі не здійснювати оплату за нього шляхом перерахунку безготівкових коштів.

Бажаючим винайняти квартиру радять зустрітися із власниками житла, оглянути його, ознайомитися із документами на квартиру чи будинок, укласти договір оренди – й лише після цього оплачувати.

Пильність та здоровий глузд – запорука того, щоб не стати жертвою шахрайських дій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні