--> Лучанам нагадують: хто вчасно не вклеїв фото в паспорт – буде робити ІD-картку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанам нагадують: хто вчасно не вклеїв фото в паспорт – буде робити ІD-картку

0
-1
Лучанам нагадують: хто вчасно не вклеїв фото в паспорт – буде робити ІD-картку
Досить часто адміністратори ЦНАП стикаються з випадками, коли лучани протерміновують вклейку фото паспорт громадянина України при досягненні 25- чи 45-річного віку, тому доводиться відмовляти у прийомі документів на отримання послуг, – інформують в департаменті “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку”.

З 5 жовтня 2018 року набрали чинності зміни, внесені Урядом до постанови Кабінету міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України».

Відповідно до внесених змін, як і раніше громадяни, які досягли 25- чи 45-річного віку можуть вклеїти фотокартку до паспорта у формі книжечки або ж оформити ID-картку.

Але якщо людина не звернулася для вклейки фото впродовж місяця від дня народження, то обмін паспорта на ID-картку здійснюється в обов’язковому порядку.

Для того, щоб отримати паспорт громадянина України у формі картки при досягненні 25 чи 45-річного віку, замість вклеювання фотокартки в паспорт громадянина України, заявник подає такі документи:

- паспорт, що підлягає обміну;

- документи, що підтверджують сплату адміністративного збору

- ідентифікаційний код;

- документ про сімейний стан (свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили);

- довідка про підтвердження місця реєстрації або будинкова книга.

Загальна вартість адміністративного збору у разі оформлення ІD-картки протягом 20 робочих днів становить 345 грн. У разі термінового оформлення протягом 10 днів вартість становить 471 грн.

У разі вклейки фотографії у паспорт громадянина України при досягненню 25 чи 45-річного віку, при собі необхідно мати дві фотокартки розміром 3,5х4,5 (фото на документи можна зробити у ЦНАП за 5 хвилин) та паспорт громадянина України. Послуга надається безкоштовно протягом 5 робочих днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні