На «Ягодині» вилучили комерційну партію запчастин до японських авто

0
-1
На «Ягодині» вилучили комерційну партію запчастин до японських авто
Волинські митники на посту Ягодин вилучили з рейсового автобуса комерційну партію запчастин до TOYOTA.

Про це повідомили в пресслужбі Волинської митниці ДФС.

Посадові особи Волинської митниці ДФС припинили спробу ввезення в
Україну без оподаткування партії автозапчастин до легкових автомобілів торгової марки TOYOTA вартістю понад 160 тис гривень.

Усього 45 найменувань гальмівних колодок, фільтрів та систем кріплення склав у багажному відділенні автобуса один із водіїв міжнародного рейсу «Штутгарт - Чернігів».

Під час митного контролю у пункті пропуску Ягодин він не заявив їх до оформлення, сподіваючись на те, що цей товар випаде з фокусу уваги серед особистих речей пасажирів.

Через порушення митних правил запчастини вилучено на склад
митниці до прийняття судом остаточного рішення про притягнення водія-громадянина України до відповідальності. Санкція статті 472 Митного Кодексу за такі дії передбачає конфіскацію та штраф у повному розмірі незадекларованого товару.

Довідково: недекларування промислових товарів під час їхнього
імпорту в Україну залишається одним із найпоширеніших способів
порушення митних правил у зоні діяльності Волинської митниці ДФС.
Загалом, разом із приховуванням товару від митного контролю, у січні-липні цього року майже чотири сотні громадян намагались уникнути оподаткування і були притягнуті до адміністративної відповідальності за статтями 472, 483 Митного кодексу України. Сума реально вилучених у них товарів сягає 60 млн грн. Крім конфіскації, ці статті тягнуть за собою накладення штрафів у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення.

До того ж, за цей період громадяни майже 4 тисячі разів намагалися
подрібнити комерційні партії товарів, прикриваючись особистими
потребами, не пов’язаними із підприємницькою діяльністю. За це - отримали картки відмови у пропуску товару на митну територію України та були повернуті на суміжну (польську) сторону. Найчастіше повертали у країну закупівель шини, автозапчастини, памперси, засоби гігієни, меблеву фурнітуру та побутову хімію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні