У Бресті мітингували проти будівництва заводу

0
6
У Бресті мітингували проти будівництва заводу
У Білорусі, в Бересті, пройшла акція проти заводу акумуляторних батарей, на яку вийшли 300 городян і вимагали припинити будівництво підприємства через збиток екології.

Про це передає УНН з посиланням на Charter97.org.

На центральній площі міста зібралися 300 демонстрантів. Вони вимагають закрити завод акумуляторних батарей, розташований під містом. Акції протесту проти заводу проходять з 2018 року. Городяни організували кампанію "Брестчанки проти свинцю".

Жителі Бреста незадоволені, що влада порушила процедуру громадських обговорень. Також з'ясувалося, що розроблена проектна документація розрахована на підприємство потужністю в один мільйон акумуляторних батарей в рік. Однак на заводі планують виробляти акумуляторні батареї удвічі більше. У Бресті вимагають припинити будівництво небезпечного для екології підприємства.

З 2018 року активісти подали заявки на проведення в Бресті і Брестському районі 88 мітингів, 12 пікетів і 16 демонстрацій. З усіх запитів білоруська влада санкціонувала тільки одну акцію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні