Вартість долара повзе донизу в курсах нацбанку

0
6
Вартість долара повзе донизу в курсах нацбанку
Національний банк України знизив на 11 копійок вартість долара щодо гривні (8 серпня - 25,42 грн). 

9 серпня одиниця американської валюти коштуватиме 25 гривень 31 копійку. 

Гривня змінюється у курсах НБУ третій день поспіль. До цього нацвалюта України різко втратила у ціні від 25,02 грн до 25,73 грн. Утім, кореляція була не тривалою. Гривню зміцнюють одразу кілька факторів, зокрема інвестування в облігації (зростання в 11 разів від початку року, що забезпечило вливання валюти), – повідомляє ТСН.

Так, 30 липня, після аукціону з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) було залучено найбільшу цього року суму в гривнях - 17,2 млрд гривень, з яких майже 11 млрд грн залучено в 5,5-річні інструменти в гривні.

На курс впливають сприятливі ціни на українську сільськогосподарську продукцію та метал, а також високий урожай. Водночас Національний банк викуповує надлишок доларів, збільшуючи резерви рекордними темпами, іноді скуповуючи з ринку по кілька сотень мільйонів доларів в день. 

В коментарі ТСН глава підрозділу з корпоративного аналізу компанії ICU Олександр Мартиненко спрогнозував, що до кінця року іноземці можуть вкласти в ОВДП ще $2-3 млрд і у цьому випадку гривня продовжить своє зміцнення.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні