--> У ПЦУ розповіли, чи варто боятися чисел 666 і 13 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У ПЦУ розповіли, чи варто боятися чисел 666 і 13

0
0
У ПЦУ розповіли, чи варто боятися чисел 666 і 13
У ПЦУ пояснили, якщо людина підсвідомо боїться чисел 13 і 666, то це може свідчити про слабкість віри.

Насправді ж, немає причин остерігатись чисел, які прийнято вважати небезпечними, адже вони не несуть у собі жодної «магічної сили» та не впливають на наше життя ні негативно, ні позитивно. Про це повідомляє прес-служба Православної церкви України.

Зокрема, страх перед числом 666 часто пов’язують із словами книги Одкровення святого апостола Іоана Богослова:

«Тут мудрість. Хто має розуміння, нехай злічить число звіра, бо це число людське; число його шістсот шістдесят шість» (Одкр. 13: 18). Але звернімо увагу, що цією комбінацією апостол Іоан Богослов вказав на ознаку антихриста – відступника, а не на саме число.

Одним з можливих способів пояснення цього числа є обрахування значення літер. Як у івриті, так і в грецькій та церковнослов’янській мовах кожна буква алфавіту має числове значення. Перші дев’ять букв відповідають цифрам від 1 до 9, наступні дев’ять – десяткам, останні декілька букв – сотням. Число слова або імені – це, власне, сума числових значень його букв.

Користуючись таким способом, перші християни вирахували, що ім’я римського імператора Нерона, гонителя християн, має числове значення як 666. Це призвело до того, що після смерті Нерона очікувався його другий прихід як антихриста. Однак говорячи про знак звіра, апостол Іоан Богослов насамперед застерігає нас, християн, від прийняття сутності того, що ним позначене. Тобто навчає остерігатися не чисел чи цифр, а темних помислів та нечистих справ, свідомо спрямованих проти Христового вчення.

Ще одне число, оповите міфами, – 13. Воно вважається «нещасливим», хоча також насправді не має саме в собі нічого негативного. Життя у вірності Богові сповнює душу радістю, незалежно від того, який сьогодні день: чи понеділок, чи «п’ятниця 13-го».

Тому, запевнили в ПЦУ, не варто вірити у випадкові збіги цифр та надавати цьому вагомого значення. Адже на нас впливають не знаки та випадкові комбінації, а вчинки та думки. Якщо вони сповнені добрими намірами, то жодні числа та забобони не можуть мати влади над людиною.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні