--> Чоловіка, який відправляв бомби критикам Трампа, засудили до 20 років | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чоловіка, який відправляв бомби критикам Трампа, засудили до 20 років

0
6
Чоловіка, який відправляв бомби критикам Трампа, засудили до 20 років
Прихильник Дональда Трампа, який минулого року відправляв критикам президента "пакунки з вибуховими пристроями", отримав 20 років в'язниці.

57-річний Сезар Сайок раніше працював кур'єром у штаті Флорида. У жовтні 2018 року він відправив 16 посилок для 13 людей, яких об'єднує те, що усі вони є відомими критиками Дональда Трампа, пише ВВС Україна.

Серед них - політики Гілларі Клінтон, Барак Обама та Джо Байден, колишній директор ЦРУ Джо Бреннан і актор Роберт Де Ніро.

Прокурори закликали суд засудити чоловіка до довічного ув'язнення, оскільки його дії, за їхніми словами, "були мотивовані ідеологією ненависті".

Усі посилки були перехоплені, жодна з них не вибухнула. В пакунках поліція виявляла, зокрема, вибухівку, дроти та будильники.

Поліція згодом пояснила, що в посилках не було механізму, який би якимось чином поєднував усі ці елементи, а отже пакунки не могли вибухнути, а вся акція, ймовірно, була методом залякування.

Сезар Сайок спочатку відмовлявся визнати свою провину, але навесні цього року змінив свою позицію.

Під час останнього судового засідання в Нью-Йорку чоловік сказав, що дуже шкодує через вчинене.

"Тепер, коли я є тверезою людиною, я розумію, що був просто хворим. Мені варто було слухатися свою маму, любов усього мого життя", - цитує його слова видання The Washington Post.

Раніше Сезар Сайок-молодший неодноразово скоював правопорушення.

З 1991 року його кілька разів арештовували через дрібні крадіжки, а також у справах про наркотики та шахрайство.

У 2002 році, за даними CBS, він був заарештований у Флориді за звинуваченням у погрозі виготовлення та застосування бомби.

Адвокати Сайока у справі про "поштові бомби" пояснювали, зокрема, що в нього було важке дитинство, через що він довгий час жив у ізоляції і мав параноїдальні схильності.
Теги: вибухівка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні