Розповіли, чому у річці на Волині масово гине риба. ВІДЕО

0
-2
Розповіли, чому у річці на Волині масово гине риба. ВІДЕО
Фахівці Державної екологічної інспекції в області відібрали зразки води на заплаві річки Млинівка у Горохівському районі.

Про це йдеться у сюжеті «Суспільного Волині».

Нагадаємо, напередодні у річці масово загинула риба. Журналісти дізналися, коли будуть результати і які ймовірні причини мору риби.

Андрій Юзва зі Скобелки каже: на цій річці провів дитинство. Знає тут кожну точку для риболовлі. Такого раніше не траплялося.

«Подзвонили хлопці, сказали, що гине риба на Скобелці. Ми приїхали просто подивитися. Зайшли, а тут хлопці вже виловлювали те, що ще було живе, але вже доходило. Випливли туди на човні, то там взагалі така вода була, колір солярки мала, - розповідає чоловік».

Рибалки, які виявили дохлу рибу на заплаві, повідомили про це Рибоохоронний патруль. Фахівці проінспектували водойму. Заступник начальника рибоохоронного патруля Сергій Починок розповів: виявили більше 100 голів снулої плітки, окуня і щуки.

«Там виявлена тільки та риба, яка найбільш нестійка до зміни рівня кисню. В зв’язку з тим, що зараз така погода, водойма є непротічна одна з причини може бути просто нестача кисню у воді. Того що якби були скинуті якісь отрутохімікати чи змито щось з полів, чи якісь смітники, то обсяг тої загиблої риби був би не в одному місці, а розійшовся б мінімум в 400 метрів в одну і другу сторону від тієї копанки по річці», - зазначив Сергій Починок.

Екологічні інспектори зробили забір води для встановлення в ній рівня кисню.

Ці дослідження провели на місці. Решту за 15-ма показниками проведуть в лабораторії у Луцьку.

Державний екологічний інспектор Олександр Березюк розповів, що сільському голові видали припис прибрати усю неживу рибу з водойми та унеможливити подальше забруднення річки. До того місцеві жителі її виловлювали самотужки. Фахівці Держпродспоживслужби встановлюватимуть, чи не хворіла риба. Воду перевірять на рівень забруднення. Результати аналізів будуть відомі за тиждень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні