Жінкам у Саудівській Аравії дозволили подорожувати без дозволу чоловіків

0
3
Жінкам у Саудівській Аравії дозволили подорожувати без дозволу чоловіків
Саудівські жінки можуть подорожувати за кордон без дозволу чоловіків-опікунів.

У королівського указі, який влада країни оприлюднила 2 серпня, йдеться, що з 21 року жінки можуть подаватися на отримання паспорта без дозволу опікуна, який був необхідний раніше, пише ВВС Україна.

Окрім того, жінкам також дозволили самостійно реєструвати народження дитини, шлюб і розлучення.

Нові правила є частиною програми кронпринца Мохаммеда бін Салмана з лібералізації деяких аспектів життя у Саудівській Аравії - зокрема тих, що стосуються прав жінок.

Приміром, минулого року місцева влада дозволила жінкам отримувати водійські права. До цього Саудівська Аравія залишалася єдиною країною в світі, де сідати за кермо жінкам заборонялося.

Втім, попри такі позитивні зміни правозахисники не припиняють критикувати місцеву владу, адже водночас із покращенням ситуації з правами жінок, влада нерідко затримує місцевих активісток, які ці права відстоюють.
Теги: жінка, права
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні