У багатоповерхівках Луцька встановлять італійські індивідуальні теплові пункти

2
-5
У багатоповерхівках Луцька встановлять італійські індивідуальні теплові пункти
У луцьких багатоповерхівках встановлять 250 індивідуальних теплових пунктів.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Так, у середу, 2 серпня, підписали угоду з італійськими партнерами по встановленню ІТП у багатоповерхівках Луцька. 250 індивідуальних теплових пунктів встановлять в будинках 33 і 40 районів.

Зазначається, що головний плюс для лучан – суттєва економія на опаленні, адже суми у платіжках після встановлення ІТП зменшуються приблизно удвічі. ІТП будуть обладнані безкоштовно для мешканців.

"Проект реалізуємо за грантові, а отже безповоротні кошти – близько 2,7 млн євро вдалось залучити від Європейського банку реконструкцій і розвитку. Встановлювати ІТП почнуть орієнтовно після завершення чергового опалювального сезону. Зараз будуть проводитись підготовчі заходи та інформування населення", – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Григорій Недопад, ще 19 вересня відбувся перший етап тендеру для визначення переможця, який забезпечить встановлення ІТП.

Участь у тендері взяли шість підприємств, серед яких одне українське, решта – європейські. Виграло італійське підприємство AMARC DHS з міста Безана-ін-Бріанца, Італійська Республіка, яке запропонувало найкраще обладнання і найвигіднішу для міста пропозицію. ІТП італійського виробництва має найкращі характеристики якості та є одним із кращих у світі.

Досвід експлуатації індивідуальних теплових пунктів (ІТП) доводить, що у багатоповерхових будинках, де регулювання було відсутнє, після встановлення ІТП загальне зниження споживання тепла становить від 15% до 73%. Індивідуальні теплові пункти дозволяють економічно і раціонально використовувати енергоресурси.

Серед переваг ІТП – можливість регулювання опалення, його автоматичне посилення в холодну пору і послаблення при потеплінні, забезпечення гарячого водопостачання, облік тепла, централізована передача даних.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дуже хороші новини. хотілось би й в своїй хрущовці мати
Відповісти
Дайте власникам встановити автономне опалення
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні