--> В Україні набули чинності спецмита на більшість російських товарів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні набули чинності спецмита на більшість російських товарів

0
8
В Україні набули чинності спецмита на більшість російських товарів
Український уряд з 1 серпня запровадив спеціальні мита на товари з Росії, які будуть стягуватися незалежно від інших зборів.

Про це повідомляє УНІАН.

Відповідне рішення Кабінет міністрів України ухвалив ще 15 травня. Згідно з повідомленням Міністерства економічного розвитку і торгівлі, мита запроваджені майже на всі російські товари.

Винятком мають стати лише товари чутливого імпорту, такі як вугілля, кокс, бензин, скраплений газ і фармацевтичну продукцію. Однак у липні уряд своїм рішенням додатково запровадив спеціальні мита на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, а також на низку видів скрапленого газу.

Ці збори також стягуватимуться з 1 серпня і будуть підвищені з 1 жовтня. Зокрема, спецмито на скраплений газ з серпня становитиме 3,75 відсотка й зросте до 4 відсотків з жовтня. Додаткові збори на дизель встановлені на рівні 1,75 відсотка з 1 серпня та 3 відсотки - з жовтня.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, сплачені суми спецмита спрямовуватимуться до спецфонду держбюджету і використовуватимуться для фінансування заходів імпортозаміщення. Планується, що додаткові надходження від сплати цих спецмит у другому півріччі 2019 року становитимуть близько 3,7 мільярда гривень.

Аналітики вважають, що введення Україною спеціальних мит на дизельне паливо та скраплений газ з Росії не вплине на кінцевих споживачів на АЗС. Кінцева ціна більшою мірою залежатиме від валютних коливань, а оскільки ситуація на валютному ринку України демонструє позитивну динаміку, то споживачам не варто очікувати підвищення цін.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні