У Луцьку до Дня протидії торгівлі людьми показали фільм «Жінка в полоні»

0
0
У Луцьку до Дня протидії торгівлі людьми показали фільм «Жінка в полоні»
До Дня протидії торгівлі людьми у Волинській області організували заходи в рамках інформаційної акції.

Її метою є привернення уваги до проблеми торгівлі людьми, сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища. У вівторок, 30 липня, у Луцьку показали документального фільму “Жінка в полоні”. Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

“Жінка в полоні” – фільм про 52-річну угорку Маріш, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Гнобителі відібрали в неї документи і заборонили виходити з дому без дозволу. З Маріш поводяться, як із твариною: вона харчується недоїдками і не має ліжка для сну.

Долучилися до інформаційної кампанії заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець та директорка департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод.

Світлана Мишковець зазначила, що станом на 25 липня 2019 року в області встановлено 40 статусів особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них – 27 осіб постраждали від трудової експлуатації, 10 – від сексуальної, 1 – військовополонений, 2 – “наркокур’єри”.

“Хочу наголосити, що люди, які постраждали та отримали відповідний статус, мають право на одержання одноразової матеріальної допомоги, безоплатне одержання медичної, психологічної, соціальної, правової допомоги, допомоги у працевлаштуванні тощо. Тож не бійтеся та звертайтеся в соціальні органи області”, — зазначає Світлана Мишковець.

Оксана Гобод додала, що варто звертати особливу увагу на дитяче жебрацтво.

“Нас багато, суб’єктів взаємодії, які борються проти торгівлі людьми. Шановні присутні, звертайте особливу увагу на один з видів торгівлі – жебрацтво. Жебрацтво не тільки стосовно до дорослих, а й до дітей. І якщо ви бачите, що дитина ходить й просить – не пройдіть повз, а повідомляйте відповідні органи”, – наголосила Оксана Гобод.

Прийшов на перегляд фільму й директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

“Безробітні особи, які перебувають на обліку в центрах зайнятості та не лише, на мою думку, найчастіше потрапляють у зону ризику. Адже в пошуку роботи дуже часто люди потрапляють у пастки шахраїв. Головне завдання сьогодні – максимально поінформувати суспільство про реальні загрози, про те, як уникнути ризиків, аби не платити високу ціну за легкий шлях до заробітку”, — звернувся до присутніх Роман Романюк.
Теги: фільм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні