Розробили водні маршрути відвідування зони ЧАЕС

0
1
Розробили водні маршрути відвідування зони ЧАЕС
У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції розробили водні маршрути відвідування по річках Прип’ять та Уж.

Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Державного агентства України з управління зоною відчуження.

"На виконання Указу Президента України №512/2019 "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" ДАЗВ розроблено водні маршрути відвідування зони відчуження. У розробці маршрутів були задіяні фахівці Чорнобильського заповідника, ДСП "Екоцентр" та ДП "ЦОТІЗ". Зокрема, маршрути передбачають пересування річками Прип’ять та Уж", - йдеться в повідомленні.

Керівництво ДАЗВ зазначило, що розвиток нових форм відвідування Зони відчуження був проініційований туристичними операторами у зв’язку зі зростанням кількості відвідувачів за минулі 5 років майже у 10 разів. Окрім того, водні маршрути дають можливість побачити іншу сторону зони відчуження — її природу, додали в агентстві.

"Усі маршрути перевірені дозиметристами і є безпечними для відвідувачів. Всі поїздки мають здійснюватися із дотриманням вимог Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" та "Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення". Наразі здійснюються організаційні заходи щодо впровадження зазначених маршрутів для відвідувачів", - вказали у ДАЗВ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні